AHEF: Sağlık çalışanları isyan etme noktasında!

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, AHEF olarak tam kapanma kararını olumlu bulmakla birlikte eksik yanlarının olduğunu söyledi.


Gündem 28.04.2021 15:00:00 0
AHEF: Sağlık çalışanları isyan etme noktasında!
BURSA (İGFA)- Pandeminin başından bu yana aç kapa modeliyle ve ekonomi düşünülerek kararlar alınmasının zararını 18 aydır sağlık çalışanları görüyor diyen Dr. Eryazğan, “AHEF olarak, salgının sadece sağlık alanında kontrol edilemeyeceğini, sosyal ve ekonomik boyutlarının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini, bu konuda önlemeler alınmasını beklediklerini sürekli gündeme getirdik. Tam kapanma kararından muaf tutulan kesimlerin aşılanması, bunlar dışındaki kişilerin yasağı delmesine izin verilmemesi gerekiyor. Özelikle muaf tutulan kesimin çok geniş olduğunu görüyoruz. Bu kişiler hızlıca aşılanırsa salgında önemli bir adım atılır” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede esnek çalışma modelinden yararlanamayacak gruplar arasında sağlık çalışanlarının da yer alması 18 aydır psikolojik olarak yorulan sağlık çalışanlarını artık isyan etme noktasına getirdi. Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, “sağlık çalışanlarının da ebeveyn oldukları ve çocukları 1,5 yıldır görmezden geliniyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil” diyerek önemli uyarılarda bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA İNSAN

Sağlık çalışanlarının birer insan olduğunu, birer anne-baba olduğunu tekrar tekrar hatırlatarak, insanların mesleklerinin cezasını çocuklarının çekmesini kabul edemiyoruz diyen Dr. Eryazğan; "Kapıları üstlerine kilitleyip sağlık tesislerine can kurtarmaya gittiğimiz bu çocuklar ülkemizin geleceği, yarınlarımız. Ama bu genç neslin psikolojisini, aile bütünlüğünü param parça ediyoruz. AHEF olarak bir an önce ek atamalarla sahadaki sağlık çalışanlarının desteklenmesini, esnek çalışma modelinin sağlık çalışanlarına da uygulanmasını, annelerin ve kronik hastalığı olan sağlıkçıların idari izne ayrılmasını istiyoruz. Ayrıca salgının ekonomik- sosyal boyutunun dikkate alınmasını, acil atama yapılarak personel desteği ile sağlık çalışanlarının biraz olsun nefes almasının sağlanmasını, eksik kadro sorununun giderilmesini, hızlı aşı tedariki ve hızlı aşılama ile salgının önüne geçilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı