AK Parti Bursa Milletvekili Kılıçtan turizm istişaresi

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Turizm Haftası nedeniyle TÜRSAB Güney Marmara BTK’yı ve GÜMTOB’u ziyaret etti.


Gündem 21.04.2021 12:00:00 0
AK Parti Bursa Milletvekili Kılıçtan turizm istişaresi
BURSA (İGFA) - TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Ersin Yazıcı’yı ziyaret ederek sektör ve Bursa’nın potansiyeli hakkında istişarelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, sektör temsilcilerinin sorunlarını da dinledi.
 
İlk olarak TÜRSAB temsilcileriyle bir aray gelen Vekil Kılıça sektörün son durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Saraçoğlu, koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerin başında turizmin geldiğini ifade etti. Bursa turizmini artırmak ve yeni pazarlar bulmak adına çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini belirten Saraçoğlu, "Pandemi hem plan program hem de ticari anlamda bizleri çok etkiledi. Devletimizin sağ olsun elinden geldiğinde yanımızda olmaya çalıştı. Elbette sınırsız kaynaklarımız yok ama kısa çalışma ödeneğinin uzatılması ve turizme özgü vergi sistemlerinin gözden geçirilmesi bizim için çok önemli. Bunların karşılığını çok çalışarak, turizm sektörünü tekrar eski canlılığına kavuşturarak vereceğiz” diye konuştu.
 
Daha sonra Vekil Kılıç, GÜMTOB Başkanı Ersin Yazıcı ile de Almira Otel’de bir araya geldi. Başkan Yazıcı, sonu belli olan bir süreç olsa planlama yapılabileceğini ancak böyle bir ortamda küresel salgına karşı herhangi bir şey yapılamadığını söyledi. Yazıcı, bu süreçte kısa çalışma ödeneği bizim için çok faydalı olduğunu belirterek, yeniden gözden geçirilmesini istedi. 
  
Turizm sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin istek ve önerilerini dinleyen Vekil Kılıç, sahada sürekli öneri ve taleplerini dinlediklerini belirterek, Ankara’da da dile getirdiklerini söyledi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor! Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!