Aksaray Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşacak

Aksarayda uzun zamandır üzerinde çalışmaların yapıldığı Belediye Hizmet Binası projesi için 28 Nisan tarihi ihale günü olarak belirlendi.


Gündem 20.04.2021 08:00:00 0
Aksaray Belediyesi yeni hizmet binasına kavuşacak

Ayşe ALP (AKSARAY Olay Haber)

Aksarayda şehrin merkezinde ömrünü tamamlamış Belediye Hizmet Binası, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Ticaret Odası arasında projesi hazırlanan araziye inşaa edilecek. 

Merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması dolayısıyla seçim vaatleri arasında yer alan Belediye Hizmet Binasının taşınmasının Aksaray için zaruret haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer,  vatandaşlara daha kaliteli ortamlarda hizmet verebilmek adına hayata geçirilmesi planlanan projenin 28 Nisanda ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Aksaray Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşecek ihale sonrasında belirlenen sahada inşaat çalışmalarının başlayacaını kaydeden Başkan Dinçer, "Yeni hizmet binasının mimari yapısında Aksaray’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anımsatan motiflerin kullanılması planlanıyor. Özgün bir mimari yapı ile şehre kazandırılacak Yeni Hizmet Binası tasarlanırken en çok üzerinde durulan konu yer seçimi oldu. Hizmete açıldığında trafik yoğunluğuna neden olmayacak bir noktada hayata geçirilecek projenin; uzun yıllar kullanılabilir ve ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olması da göz önünde bulunduruldu" diye konuştu.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı