Aksarayın merkezine Selçuklu Külliyesi yapılacak

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray merkezine çok yakışacak ve adından çok söz ettirecek "Dev Külliye" projesini açıkladı.


Gündem 20.04.2021 08:00:00 0
Aksarayın merkezine Selçuklu Külliyesi yapılacak

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)

Selçuklu şehri olan Aksaraya Selçuklu motiflerini olacağı  dev külliye için ilk adımlar atıldı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin merkezi yerine yapılacak olan dev Selçuklu Külliye Projesinin müjdesini verdi. 

Köklü tarihi geçmişi ve yüzlerce yıllık medeniyet birikimine sahip olan kadim şehir Aksaray’ın kültürel zenginliklerinden birinin külliye kültürü olduğuna vurgu yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Selçuklu Parkın yakınlarındaki bir noktaya 2 bin 100 kişinin aynı anda namaz kılabileceği ve içerisinde bir çok sosyal alanın olduğu projenin şimdiden Aksaraya hayırlı olmasını diledi.  Projenin mimari yapısında Selçuklu kültürüne ait motiflerin kullanılacağını kaydeden Başkan Dinçer,  bölgeye vizyon da katacağını belirterek, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi.

Külliye projesi kapsamında caminin yanı sıra Kitap konağı, yer altı otopark, okuma salonları, Kuran Kursu ve emekli dinlenme evi ile vatandaşlara hizmet verilecek. 


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...