Aliağa Kent Kitaplığı, antik kentlerin serisini tamamlayacak

İzmirde Aliağa Belediyesi, kitapların bilim dünyası ve Aliağa kamuoyunda büyük ilgi ile karşılanması nedeniyle 3. ve 4. ciltleri de basıma hazırlayarak Myrina ve Gryneion serisini tamamlama kararı aldı.


Gündem 9.04.2021 19:30:00 0
Aliağa Kent Kitaplığı, antik kentlerin serisini tamamlayacak
İZMİR (İGFA)- “Apollon Tapınağı” ile bilinen “Gryneion” ve “toprak heykelcikleriyle” arkeoloji dünyasını şaşırtan “Myrina” antik kentlerindeki arkeolojik yüzey araştırmaları Aliağa Belediyesi’nin destekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle 2015 yılında başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez başkanlığında gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmalarından elde edilen bilimsel bulgular 2 cilt halinde okuyucu ile buluşturuldu. Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 1. Cildi 2017 yılında 321 sayfa olarak akademisyenler Murat Çekilmez ve Emel Dereboylu Poulain editörlüğünde; 2. Cilt ise 2018 yılında 451 sayfa olarak Murat Çekilmez, Emel Dereboylu Poulain ve Emre Erdan editörlüğünde hazırlandı.

Hızla tükenen 1. ve 2. Ciltlerin düzenlenmiş ve genişletilmiş 2. baskıları için çalışmalar başladı. 3. ve 4. Ciltlerinde basılmasıyla beraber 4 kitaptan oluşacak seri, arkeoloji severlerin ve Aliağalı okuyucuların kaynak kitabı olarak dağıtılacak. 4 kitaplık dev serinin Eylül ayında okurlarla buluşturulması planlanıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı