Gündem

Gündem Haberleri

Anadolu Efes finalde


Gündem 29.05.2021 00:30:00 0
Anadolu Efes finalde

THY Euroleague Final-Fourda 4. kez yer alan Anadolu Efes, CSKA Moskovayı 89-86 mağlup ederek finale yükseldi.

THY Euroleaguede Final-Four heyecanı CSKA Moskova - Anadolu Efes maçıyla başladı.

Kölndeki Lanxess Arenanın ev sahipliği yaptığı Final Fourun ilk karşılaşmasında son finalistler karşı karşıya geldi.

Sezonun en skorer iki takımın mücadelesinde maça iyi başlayan Anadolu Efes oldu. İlk çeyrekte üçü Rodrigue Beauboisdan olmak üzere 5 üçlük isabeti bulan temsilcimiz, farkı çift hanelere kadar çıkardığı ilk periyodu 25-15 önde geçti.

İkinci çeyrekte CSKA Moskova Will Cyburnün birebir oyunlarıyla sayılar üretirken, Ergin Atamanın ekibi yıldız skorerleriyle yanıt verdi. Shane Larkin ve Vasilije Micicin sayıları Efesi önde tuttu. Çeyrek sonunda Sertaç Şanlının sayılarıyla Efes devreye 49-37lik üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Vasilije Micic rüzgarı esti. Rakibin hücum düzenini savunmasıyla bozan Efes, sezonun MVPsi Micicin önderliğinde farkı 21 sayıya kadar çıkardı. Sertaçın boyalı alandan gelen sayılarıyla Efes son periyoda 16 sayılık farkla geçti.(55-71)

Son on dakikaya hızlı başlayan CSKA Moskova üst üste bulduğu isabetlerle farkı 10 sayı çekti. Rus temsilcisi, Anadolu Efesin hücumda ritim kaybı yaşadığı bölümde maça ortak oldu. Micicin 5 faulle oyun dışı kaldığı son 3 dakikada fark 3 sayıya kadar indi. Nefes kesen son saniyelerde CSKAnın boş döndüğü hücumun devamında 7.8 saniye kala Shane Larkin çizgiden 2de 1 ile ayrıldı.(86-88) Mola dönüşü CSKA hücumunda Clyburnün üç sayılık atışı isabetli olmadı ve ribauntu çeken Larkin kendisine yapılan faulle bir kez daha çizgiye gitti. Bir kez daha 2de 1 isabet bulan yıldız oyuncunun sayısıyla Efes maçı 89-86 kazanarak adını finale yazdırdı.

Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşmak için mücadele edecek olan Ergin Atamanın ekibi, finalde Barcelona - AX Armani Exchange Milan maçının galibiyle karşılaşacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu