Ankara’da Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı


Gündem 28.05.2021 01:00:00 0
Ankara’da Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

Ankara’da düzenlenen, 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinin ayrıntılar düzenlenen basın toplantısıyla sinemaseverlerle paylaşıldı. Ankara Masası’na konuşan Festival Direktörü Azize Tan, "33 ülkeden filmler göstererek dünyanın farklı yerlerindeki kadınlarla ne kadar benzer sorunlara sahip olduğumuzu da gösteriyoruz" dedi.

ANKARA (ANKARA MASASI)

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” başladı. Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Açık Hava Etkinlik Alanı’nda düzenlenen basın toplantısına, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel, Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner ve Festival Direktörü Azize Tan katıldı.

11 HAZİRANA KADAR FİLM GÖSTERİMİ

Festival hakkındaki bilgileri Ankara Masası ile paylaşan  Azize Tan, "24. Uçan Süpürge Film Festivalinin direktörlüğünü üstlendim. Bu büyük bir sorumluluk ama Ankara seyircisinin ne kadar iyi bir sinema seyircisi olduğunu biliyorum ve uzun yıllara dayanan festival tecrübem var. Bir de bu yıl şanslıyız, kadın yönetmenlerin ürettikleri filmler açısından çok kaliteli ve bu nitelikli bir sene yaşıyoruz. Çevrimiçi gösterimlerinin yanı sıra fiziksel olarak da seyircilerle buluşabilecek olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Bugün 27 Mayısta çevrimiçi gösterilerimiz başlıyor ve 3 Hazirana kadar devam ediyor. 4 Hazirandaki açılış törenimizden sonra 11 Haziran’a kadar her gün Cermodernde ve Çağdaş Sanatlar Merkezinde gösterimlerimize Ankaralı seyircileri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İNSANLARA UMUT AŞILAYACAK

Festivalin insanlara umut aşılayacağını söyleyen Tan, "Pek çok filmimizin yönetmeni Ankara’ya gelecek bizimle birlikte ve seyircilerin sorularını cevaplayacaklar. Uçan Süpürge, hakikaten Ankaranın festivali ve biz Ankaralı seyircileri yanımızda görmek, pandeminin üzerimizde yarattığı olumsuz psikolojik etkilerini sanatın iyileştirici gücüyle aşmak istiyoruz. Çünkü hepimiz çok benzer problemler yaşıyoruz. Özellikle kadınlar… Biz 33 ülkeden filmler göstererek dünyanın farklı yerlerindeki kadınlarla aslında ne kadar benzer sorunlara sahip olduğumuzu da gösteriyoruz. İnsan yalnız olmadığını hissediyor ve içinde bir dayanışma duygusu doğuyor. Bu festivalin en çok, insanlara umut aşılayacağını ve yalnız olmadığını hissettireceğini umuyorum" şeklinde konuştu.

Direktör Tan, film gösterimlerine gelen seyirciler için her türlü tedbirin aldığının altını çizerek seyircilerin de bireysel tedbirlerini almalarını rica etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var