Ankara Tabip Odası: "Açık hava da olsa bir araya gelişler önlenmeli"

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür, illerin risk durumlarına göre güncellenecek yasaklarla ilgili konuştu. "Bu iş sadece pazar günüyle, açık havayla ilgili değil" diyen Dr. Baytemür, "Ağırlıklı olarak kapalı mekanlar olmak üzer


Gündem 25.03.2021 09:30:00 0
Ankara Tabip Odası:

ANKARA (İGFA) - Türkiyede Koronavirüs ile mücadele kapsamında iller risk durumlarına göre renklere ayrıldı. İlk tabloda sarı olan Ankara son dönemdeki vaka artışıyla birlikte kırmızı riskli gruba geçti. Yükseliş sonrası Başkentte gözler yasakların güncelleneceği kabine toplantısına çevrildi.  Kırmızıya geçiş yapan Ankarada yasakların güncellenmesi halinde, sokağa çıkma yasağının pazar günleri yeniden uygulanması bekleniyor.

Ancak yeni yasaklar Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemüre göre yeterli değil. Ankara Masasına konuşan Baytemür, açık havadaki bir araya gelişlerin de önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Pozitif çıkan vakalara mutasyon testinin yapılmadığı, bu nedenle temasın azaltılması gerektiğini vurgulayan Baytemür, "Hafta sonu yasakları ilk geldiği zaman kış dönemine giriyorduk. Şimdi havaların güzel olduğu, turizmin açıldığı bir sezondayız. Bir de pandeminin üzerinden bir yıl geçti. İnsanların ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemdeyiz. Halkın sağlığı yönünde karar alacaksanız insanların birbiriyle temasını en aza indireceksiniz. Ama ülkeyi yönetenlerin verdikleri görüntü buna çok da tekabül etmiyor. Vatandaşlar da kendi üstüne düşeni çok yapmıyor ama burada asıl bir şey yapması gereken ülkeyi yönetenlerdir. Virüs artıyor ve mutasyon dediğimiz mutant virüsler var. Bunların da henüz hangi düzeyde olduğu bilinmiyor" diye konuştu.

"RAMAZAN AYINDA KAPANMA OLABİLİR"

Ramazan ayında kapanma ihtimalinin üzerinde duran Baytemür, "Kapanma Türkiye’de birçok şeye etki ediyor. 14 Nisan’da Ramazan ayı başlıyor. Belki o zaman kapanma olur. Çünkü Ramazan ayında her gün teravih oluyor, insanların bir araya gelmeleri vakaları artırır. Şu an da bana göre salgını yok etme değil yönetme var. Geçmişteki gibi bir tablo ortaya çıkmazsa, yani insanların yoğun bakım için sıra beklediği noktalara gelinmezse ciddi bir kapatmayı ben öngörmüyorum" ifadelerini kullandı.

Kısıtlamaların yeterliliği hakkında konuşan Dr. Baytemür, ağırlıklı olarak kapalı mekanlar olmak üzere açık havada da yoğun olarak bir araya gelişlerin önlenmesi gerektiğini söyledi. İl Hıfzıssıhha Kurullarının bileşenlerinin bir karşılığı olmadığını öne süren Baytemür, "Bizim olmadığımız bir kurul var. Ankara’da İlçe Hıfzıssıhha Kurullarına dahil ediliyoruz. Altındağ ve Çankaya ATO’dan hekim talep ediyor. Ama asıl olmamız gereken yerde yokuz. Yerinde karar, yönetim doğru ama bu böyle bir karar yok" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi