Arşivin kayıp belgeleri Kastamonu’da çıktı!


Gündem 12.07.2021 15:00:00 0
Arşivin kayıp belgeleri Kastamonu’da çıktı!

İstanbul Kadıköyde Cumhurbaşkanlığının ihbarı üzerine polisin operasyon düzenlediği sahafın sahibi ele geçirilen Osmanlı arşivlerinin kayıp 12 Kadı Hüccetini Kastamonuda çöpte bulduğunu ve 25 yıl boyunca muhafaza ettiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığının ihbarı üzerine İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri L.S. isimli sahafın Kadıköy Caferağadaki iş yerine operasyon düzenledi. 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 12 adet Kadı Hücceti bu sahaf dükkanında ele geçirildi.

"OSMANLI ARŞİVİNİN KAYIP BELGELERİ 25 YILDIR BENDE"

L.S. ifadesinde belgeleri çalmadığını, Kastamonuda bir çöp kutusunun içinde bulduğunu ileri sürdü. Bu tarihi belgeleri satmadığını, 25 yıl boyunca muhafaza ettiğini savunan L.S., neden yetkililere bilgi vermediği konusunda ise herhangi bir şey söylemedi. Eserlerin önemli ve değerli tarihi belgeler olduğunu fark edince saklamaya karar verdiğini belirtti. L.S., emniyetteki ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Bursa LÖDER'in çocuk şenliği Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu 23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Mesir macununun duası yapıldı Mesir macununun duası yapıldı
Daron Russell, BSL’de haftanın ilk 5’inde Daron Russell, BSL’de haftanın ilk 5’inde
Başkan Altay örnek olan liseli gençle buluştu Başkan Altay örnek olan liseli gençle buluştu