Aşıların yan etkileri için ücretli izin


Gündem 10.07.2021 15:30:00 0
Aşıların yan etkileri için ücretli izin

Hindistanda günlük vaka sayısının 400 binlere kadar çıktığı ikinci büyük salgın dalgasının sorumlusu olarak görülen Delta varyantının İngilterede hakim tür haline gelmesi, vaka sayılarında belirgin artışa yol açtı. Britanyada çalışanları aşıya teşvik için ücretli izin seçeneği devreye alındı.

Ülkede dün 32 bin 551 Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle ocak ayından bu yana en yüksek vaka sayısı kaydedildi. Buna karşılık, 19 Temmuz itibarıyla İngilterede sosyal mesafe kuralı ve maske zorunluluğunun kaldırılması planlanıyor.

İngiltere Başbakanı Johnson, ülkede Kovid-19 vakalarının oldukça hızlı yükseldiğine ve hastaneye başvurularda da artış olduğuna dikkati çekerek, "Bu salgın bitmekten çok uzak ve 19 Temmuza kadar günde 50 bin vaka görebiliriz." ifadesini kullanmıştı. ​​​​​​​

AŞI TEŞVİKİ İÇİN SEÇENEKLER GÜNDEMDE

Britanya’da çalışanları aşıya teşvik için esnek çalışma saatleri ve aşının yan etkilerine karşılık ücretli izin seçenekleri devreye alındı.

Amazon, Sky, Molson Coors ve Three hükümetin aşılama oranlarını artırma çalışmalarına en son katılan şirketler oldu. Şimdiye kadar ülkedeki yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 87’sine denk gelen 46 milyona yakın kişi ilk doz aşıyı vuruldu. 34 milyondan fazla kişi de iki dozu yaptırıp aşısını tamamladı.

Asda, Slimming World, Metro Bank, Santander, Nationwide Building Society, Severn Trent ve Merlin Entertainments, aşı randevularına gitmeleri için mesai saatlerinde kolaylık sağlayan ve yan etkiler yaşayan çalışanlara izin veren şirketler arasında yer alıyor.


DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Muratpaşa Belediyesinin DJ’lik kursuna yoğun ilgi Muratpaşa Belediyesinin DJ’lik kursuna yoğun ilgi
Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı
Beyaz eşya sektörü istikrarla gücünü koruyor Beyaz eşya sektörü istikrarla gücünü koruyor
TOFAŞ U14 Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finalde TOFAŞ U14 Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finalde