ATABEY OVASINDA ÇEKİRDEK ÜRETÜMİ İÇİN FİRMALAR ALIM GARANTİSİ VERİYOR


Gündem 23.04.2021 02:06:00 0
ATABEY OVASINDA ÇEKİRDEK ÜRETÜMİ İÇİN FİRMALAR ALIM GARANTİSİ VERİYOR

Badez Kuruyemiş Sahibi Samet Şahan, Türkiye’nin istenilen kalitede ve yeterlilikte üretim olmadığı için ayçiçeğinde Çin’e yönelmek zorunda kaldığının altını çizdi.
 
Badez Kuruyemiş Sahibi, Genç MÜSİAD Başkanı, ITSO Gıda Meslek Komitesi Başkanı Samet Şahan, ayçiçeğinde Çin’e olan bağlılığımızdan yakındı. Kendisin de uzun süre Çin’den kavrulmamış çekirdek getirmek zorunda kaldığını anlatan Şahan, Isparta’nın istenilen kalitede çekirdek için uygun bir tarımsal araziye sahip olduğuna dikkat çekti.
 
Türkiye’de tüketilen çekirdeğin büyük bir bölümünün Çin’den geldiğini kaydeden Samet Şahan, “Türkiye’de istenilen kalitede, büyüklükte ve olgunlukta çekirdek üretilmiş. Türkiye’de daha çok beyaz çekirdek üretiliyor. Siyah çekirdekte de piyasanın istediği tür yok. Uzun süre Çin’den ithalat yaptık. Biz Isparta’da sattığımız çekirdeği de Çin’den ithal ettik. Geçen yıl Çivril’de yerli çekirdek üretimi oldu. İstenilen kalite yakalandı. Bu yıl sattığımız ürün yerli ama Türkiye için yeterli değil. Yine çok fazla ithalat var. Türkiye’de istenilen kalitede çekirdek üretimi desteklenmeli ve teşvik edilmeli” diye konuştu.
 
Isparta’nın ayçiçeği üretiminde uygun arazi koşullarına sahip olduğunun altını çizen Genç MÜSİAD Başkanı Şahan, “Aliköy ovası, Kuleönü ovası, Bozanönü ovası dolayısıyla Isparta ovası çekirdek üretimi için müsait. Üreticilerimiz, girişimcilerimiz bu ovada ayçiçeği üretsin biz alım garantisi veriyoruz. Şimdide alım sözleşmesi imzalayalım. Ama kimse istediğimiz kalitede üretime gelmiyor. Bizim istediğimiz çekirdeğin tohumunun kilosu 180 TL. İnsanlar ucuz tohum dikiyor. O da istenilen kalitede değil. Devletin ilgili kurumları bu işi teşvik etmeli, desteklemeli. Bu ovada ayçiçeği tohumu dağıtılmalı. Üretilen ürünün tamamına talibiz. Alım garantisi veriyoruz” dedi.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı