Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu, Turgutlu Öncü Ayak Tenisi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Sunkur’un kurucu başkanlığında 5 derneğin bir araya gelmesiyle kuruldu. Ülke genelinde 20 temsilci atanırken, Bursa Bölge Temsilcisi ise atletizmde de başarı


Gündem 26.04.2021 12:30:00 0
Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

BURSA (İGFA) - 2015 yılından itibaren ayak tenisi üzerine faaliyetlerini sürdüren Turgutlu Ayak Tenisi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Türkiye’de Ayak Tenisi Federasyonu kurulması için adımlar atıldı. Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonu Birliği (FIFTA) ile bağlantı kuran dernek başkanı Mustafa Sunkur, birliğin önerisi üzerine Türkiye’de federasyonun kurulması için çalışmalarını hızlandırdı. Sunkur’un başkanı olduğu derneğin yanı sıra Turgutlu Senem Aka Anadolu Lisesi Spor Kulübü Derneği, Ankara Sincangücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Kayseri Atak Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Hatay Samandağ Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin bir araya gelmesiyle Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu kuruldu.

KURUCULAR TOPLANDI

Ayak Tenisi Federasyonu Kurucu Başkanı ve Öncü Ayak Tenisi GSK Başkanı Mustafa Sunkur, federasyonunun başkan yardımcısı Oğuz Özer, Genel Sekreter İlyas Bozdağ, Senem Aka ALSK Başkanı Erdal Kurç, Ankara Sincangücü G.S.K. Başkanı Yusuf Uyar, Kayseri Atak G.S.K. Başkan Yardımcısı Şener Obak, Hatay Samandağ Gelişim G.S.K. Başkanı Aytaç Eryılmaz ve dernek üyeleri imza töreninde hazır bulundu.

“HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

Türk sporunda tarihi bir gün yaşadıklarını kaydeden Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu(TATF) Kurucu Başkanı Mustafa Sunkur, “Önümüzdeki günlerde pandemi sürecinin normalleşmesi ile birlikte ülkemizin her ilinden ve ilçesinden bünyemize katılacak olan kulüplerimizle çığ gibi büyüyerek kocaman bir aile olacağız, bu branşı hak ettiği yere getireceğiz. Şu an 5 dernekle federasyonumuzu kuruyoruz ama ülkemizin diğer illerindeki arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Süreç normale döndükten sonra federasyonumuza katılarak, büyük bir aile olarak Türkiye’de ayak tenisini hak ettiği yerlere getireceğiz. Ayak tenisini, alternatif spor olarak Türkiye’nin her yerinde yaygınlaştırmayı ve gençlerin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

AYAK TENİSİ BURSA’DAN SORULACAK

Federasyon ilk etapta 20 temsilci atarken, Bursa Bölge Temsilcisi ise şehrin atletizmde başarı timsali olan, herkesin ayakta alkışladığı, yorulmak nedir bilmeden koşan maratonların aranan ismi başarılı sporcu Yasin Avcı oldu. Böyle bir görevin kendisine sunulmasından dolayı gurur ve onur duyduğunu vurgulayan Avcı, “Bursa’mız sporda pilot bölgedir. Amatör branşlarda İstanbul’dan sonra en çok başarıyı elde eden ilimizdir. Bursa’mızı diğer branşlarda olduğu gibi ayak tenisinde zirveye çıkarmayı istiyoruz. ‘Spor yapan genç nesil’ felsefesiyle, ayak tenisini sevdirerek şehrimize kupalar kazandırmayı arzu ediyoruz. Belediyelerimizle ortak çalışarak Bursa’da bir ayak tenisi Türkiye Şampiyonası düzenlemeyi planlıyoruz. Önümüzdeki tek engel ise tesis problemidir. Şehre ayak tenisi tesisi kazandırmamız gerekiyor. Belediyelerden bu konuda destek bekliyoruz. Bursa bu branşta da iddialı konuma gelecek, Türkiye’nin yüz akı olacaktır” ifadelerini kullandı.  



ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı