Gündem

Gündem Haberleri

Ayranın faydaları şaşırtıyor


Gündem 13.07.2021 12:30:00 0
Ayranın faydaları şaşırtıyor

Türkiye’de en çok sevilen ve tüketilen içeceklerin başında gelen ayran, tüm yıl boyunca sofralara lezzet katarken sıcak yaz günlerinde bir başka etki yaratıyor.

BURSA (İGFA) - Sıcaklara karşı ferahlamak için tercih edilen ayran, yaz aylarında tüketilecek sağlıklı içeceklerden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle de probiyotik içerikli ayranlar, yaz günlerinde sağlıklı beslenmek isteyenlerin en önemli tercihlerinden biri haline geliyor. Ayran uzmanı Eker, geleneksel içeceğimizin faydalarını anlattı.

Ayranın sadece lezzetli bir içecek olmaktan ibaret olmadığını belirten uzmanlar, yaz aylarında her gün ayran tüketmenin vücudumuza sayısız faydası bulunduğunu söyledi.

Ayran, özellikle yaz günlerinde vücut sıcaklığının dengelenmesine yardımcı olarak hararetimizi gideriyor.İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve bileşenlerle farklı vücut fonksiyonlarının sağlıklı işlemesine katkı sağlıyor.Vücudumuz, terleme yoluyla su ve mineral kaybederken devreye giren ayran, içeriğindeki elektrolitler sayesinde vücudumuzun sıvı dengesini korumayı destekliyor.

Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek
Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme
Adıyaman'da firari zanlı yakalandı Adıyaman'da firari zanlı yakalandı
Yeşilay Tırı yeniden Malatya'da Yeşilay Tırı yeniden Malatya'da
Bursa Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinden iş birliği Bursa Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesinden iş birliği