Babacan’dan Suriyeliler açıklaması


Gündem 20.07.2021 13:30:00 0
Babacan’dan Suriyeliler açıklaması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’ın Antakya ilçesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Bir vatandaşın “Suriyelilere yeni tavizler verilmesi durumunda Antakya’nın çok ciddi güvenlik ve terör sorunları yaşayacağı kanaatindeyim” sözleri üzerine Babacan, ’Suriyelilerin çözümü Suriye’de ama Türkiye sorunun parçası’ dedi.

HATAY (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Suriyelilerin çözümü Suriye’de olduğuna dikkati çekerek, "Önce Suriye’de barış ve istikrarın hakim olması için Türkiye’nin çözümlerin parçası olması gerekiyor" dedi. Hatayın Antakya ilçesinde Türkiyenin şu anda sorunların parçası olduğunu ifade eden Babacan, "Suriye’yle ilgili strateji olmalı. Türkiye’nin Suriye’de herkesle konuşuyor olması ve Suriye’nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor. Suriye’de barış ve istikrar ancak böyle sağlanır” dedi.

Babacan konuşmasında; “Suriye’de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye’ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz. Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, ‘Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz’ diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye’de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor” diye konuştu.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor