Babacan: “Derhal soruşturma komisyonu kurulmalıdır”


Gündem 25.05.2021 23:30:00 0
Babacan: “Derhal soruşturma komisyonu kurulmalıdır”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genelinde açıklamayla gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğanı tutumunu açıklamaya davet eden Babacan, Mecliste derhal bir soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiyeyi suç örgütleri arasında bölüştürenlerin hevesini kursaklarında bırakacaklarını söyledi. Gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Genel Başkan Babacan, "Sayın Erdoğan, derhal milletin karşısına çıkın ve hesap verin" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğana seslenen Babacan, "Onun hakkında tek yetkili olmayı çok istediniz. Bu, tek hesap verme makamında olmaktır. Ortaya "bu vahim tablonun tek bir nihai sorumlusu vardır, o da sizsiniz! Derhal sizi o makama getiren milletin karşısına çıkın ve hesap verin. Çıkın görüşünüzü, görüşünüzü ortaya koyun. Ya atadığınız bakanınıza, görev verdiğiniz parti yöneticilerinize sahip çıkın ya da bu insanları yargının işini rahat yapmasını sağlayın" dedi.
"Bu suç örgütlerinin oyun dünyasına çeviren, onlara her türlü ülkeyi tanıyıp ülkeyi korku egemenliğine hapseden yöneticileri hak etmiyoruz" diyen Babacan, "Hukuku hiçe sayıp, tüm yargı mekanizmasını baskı altına aldıktan sonra alıp da utanmadan, sıkılmadan, yüzü dahi kızarmadan yargı gereğini yapsın diyerek adeta darı dalga geçen zihniyeti hak etmiyoruz. Evde, sokakta, onun köşe başında bu vahim iddialar konuşuluyor fakat onun öteleme yapma gereği duyan Cumhurbaşkanı tek bir kelime dahi etmiyor. Tek bir savcı dahi soruşturma başlatmıyor. Daha evvel Ülkemizi 90ların karanlığına son sürat götürüyorsunuz demiştim. Siz bugün 90lara safra rahmet okutuyorsunuz. Suç örgütleriyle aynı çuvala girmiş olanların yönettiği bir ülke olmayı hak etmiyoruz. Suç örgütlerinden, mafyadan medet uman ve toplumu baskı altına almak için bu hukuk dışı yapılara ahlaki, adaletten nasibini almamış insanların yönettiği bir ülke olmayı hak etmiyoruz" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu