Babacan: “Ey Amerika diyenler, en Amerikacı biziz yarışına girdiler”


Gündem 15.06.2021 17:30:00 0
Babacan: “Ey Amerika diyenler, en Amerikacı biziz yarışına girdiler”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğanı hayali bir dış düşman üretmek uğruna ülkenin dış ilişkilerine büyük zarar verdiğini söyledi.

ARDAHAN (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ardahan’da partisinin 1. Olağan Posof İlçe Kongresinde konuştu. Babacan’ın gündeminde dış politika vardı. Babacan dış politikada yalnızlığın değerinin beş para etmediğini vurgulayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayali bir dış düşman üretmek uğruna Türkiye’nin dış ilişkilerine büyük zarar verdiğini’ söyledi.

“Daha dün Ey Amerika diyenler, bugün en Amerikancı biziz yarışına girdi" diyen Babacan, "Hayretle izliyoruz. Ülkemin Cumhurbaşkanı ABD Başkanıyla 48 dakika görüşecek diye kaç hafta öncesinden davul çalmaya başladı yandaş medya. Bizleri de kapsayan haber yapmışlar, Amerikancılıkla övünüyorlar. Dünkü görüşme öncesinde ‘Biz hep sizi savunduk’ diye mesaj gönderiyorlar. ‘Erdoğan 1 Mart tezkeresinde Amerika’dan yanaydı. Irak savaşına ABD’yle birlikte girmek isteyen Erdoğan’dı’ diye haber yapıyorlar. ‘Ortamı ısıtabilir miyiz’ haberi” diye konuştu.

Babacan, 48 dakikalık tercümeli bir görüşmede yarı yarıya konuşulduğunda 12şer dakika konuşulduğunu öne sürerek, "Dertlerini kaba hesapla 12 dakikada ne kadar anlatabildilerse anlatabildiler. O kadar. Şu hale bakın. 12 dakika yüz yüze derdini anlatabilmek için aylardır bekliyor ülkemin cumhurbaşkanı. Bu ülke buna layık değil, olmaz böyle bir şey" dedi.

Babacan kürsüde Erdoğan’ın “Ey Amerika, ey Trump” ifadelerini de izletti. Babacan sözlerine şöyle devam etti: "Bir ey nidası da son Amerika seçimlerinde destek verdiği adaya atıyor, ey Trump diyor. Hükûmet, kendi kontrol ettiği medyayla son Amerika seçimlerinde Trump’a açık destek verdi. Biden kazandı. Hesapsızlığa bakın. Türkiye, başka ülkelerin iç siyasetinde taraf olmazdı".

Bu arada Türkiyenin barışın temsilcisi olması gerektiğinin altını çizen Ali Babacan, "Bizim dönemimizde Birleşmiş Milletler Arabuluculuk Merkezini İstanbul’a taşımayı planladı. ‘Küsenleri barıştırıyorsunuz, kavga edenleri ayırıyorsunuz, savaşı durdurabiliyorsunuz’ dediler. O projeden vazgeçtiler. ‘Türkiye değişti. Bırakın arabuluculuğu, bunlar kavganın tarafı, sorunun parçası oldu’ dediler. Türkiye’nin mutlaka sağduyunun sesi, barışın temsilcisi olması gerekiyor" diye konuştu.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı