Bakan Akar, ihraç edilen FETÖ’cü sayısını açıkladı


Gündem 13.07.2021 17:30:00 0
Bakan Akar, ihraç edilen FETÖ’cü sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Akar, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar toplam 23 bin 364 kişinin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildiğini açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda "V. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu"nda konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının ülkelerin demokratikleşme sürecinde ve toplum hayatında özel bir yeri olduğunu kaydeden Bakan Akar, 15 Temmuz Derneğinin de şehit yakınları ve gazilerle dayanışma konusunda ve 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak için önemli bir toplumsal sorumluluk üstlendiğini ifade etti. Terör örgütlerinin, devlet dışı aktörler olarak vekâleten yürüttükleri mücadele alanının en önemli unsuru hâline geldiğini belirten Bakan Akar, "Türkiye, maalesef 15 Temmuz günü bizzat şahit, tanık olmuştur. Ülkemizin yüz yüze kaldığı en önemli güvenlik ve toplumsal sorunlarından biri olan FETÖ, yeni nesil terörün ilk örneği olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde karşımıza çıkmıştır. Kutsal değer ve referanslarla devlet ve insan hayatının her alanına sirayet eden FETÖ’nün hain militanları, 15 Temmuz’da milletimize, devletimize, TSK’ya ve demokrasimize karşı tarihimizde görülmemiş bir ihanete, kalleşliğe kalkışmıştır. Şanlı tarihi boyunca karşılaştığı zorlukları, kederde ve kıvançta bir ve beraber olarak aşan asil milletimiz, bu hıyanet karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliğinde yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut olmuş demokratik değerler uğruna destansı bir mücadele vermiştir. Asil milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet güçlerimizin vatansever evlatlarıyla birlikte tek yumruk, tek yürek olarak bu alçakların hain darbe girişimini akamete uğratmıştır. Milletimiz bu kahramanlığıyla egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu, millî iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar toplam 23 bin 364 kişinin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildiğini açıkladı. "TSK, kendisini zayıflatmayı ve yıpratmayı amaç edinen hain, alçak FETÖ mensuplarından temizlendikçe çok daha güçlenmekte, görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmektedir" diyen Bakan Akar, "Elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün hâlinde mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. Bu kararlı mücadelenin nereye varırsa oraya kadar gideceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı