Gündem

Gündem Haberleri

Bakan Elvan’dan enflasyon mesajı


Gündem 11.06.2021 13:30:00 0
Bakan Elvan’dan enflasyon mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan enflasyon ile mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Enflasyonun nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin önündeki en temel engel olduğunu belirten Bakan Elvan, "İşte bu yüzden enflasyon ile mücadeleyi bu ülkenin refahı için kazanılması gereken bir savaş olarak görüyoruz. Sorunu bütüncül bir şekilde ele alıyoruz. Fiyat istikrarı ve cari açık da ekonomi politikalarımızın odağında bulunuyor." dedi.

"FİYAT DALGALANMALARININ ÖNÜNE GEÇMEYİ PLANLIYORUZ"

Son dönemde üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasındaki artan makastan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Bakan Elvan, "Yapısal politikalara hız kazandıracağız. Yakın zamanda kuracağımız fiyat istikrarı komitesi enflasyon üzerinde risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm üretecek. Verimliliği odağımıza alalım üretim yapısında kalıcı ve rekabetçi yağıyı hakim kılıp fiyat dalgalanmalarının önüne geçmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nakit sermaye artırımında yüzde 50 olan kurumlar vergisi indiriminin, sermayenin yurt dışından getirilmesi durumunda yüzde 75 uygulanmasına ilişkin düzenleme yapacaklarını ifade eden Elvan, likidite sıkıntısı çeken firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için destek vereceklerini de söyledi.

Bakan Elvan, "Salgınla birlikte zor duruma düşen firmaların operasyonel anlamda yeniden yapılanmaları konusunda bankaların yol gösterici olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu
Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek