Bakan Karaismailoğlu: “Fay hattının Kanal İstanbul’la bağlantısı abesle iştigaldir”


Gündem 3.07.2021 16:00:00 0
Bakan Karaismailoğlu: “Fay hattının Kanal İstanbul’la bağlantısı abesle iştigaldir”

Kanal İstanbul projesinin fay hattını etkileyeceği yönündeki iddilara yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, projenin yakınlarda olan 60 metre derinlikte metro istasyonları olduğunu anımsatarak, "Depremi tetikleyecekse o zaman metroları da yapmasaydık. Binlerce metre aşağıdaki hareketin Kanal İstanbulla bağlantı kurulması abesle iştigaldir" dedi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Tersanede üç gündür süren Türkiye Denizcilik Zirvesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlunun kapanış oturumunda konuştu. Bakan Karaismailoğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bu yıl ilki düzenlenen Türkiye Denizcilik Zirvesinin geleneksel hale geleceğini söyledi.

"DENİZCİLİK, GELECEKDE DAHA FAZLA HİSSEDİLECEK"

Türkiyeyi dünyanın yeni lojistik gücü yapmak için dev projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Karaismailoğlu, denizcilik sektöründe son 19 yılda yapılanlara değinerek, sektörün gelişimine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Bakanlığın, ülke menfaatlerini gözeterek denizciliğin gelişmesi için gereken her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğini aktaran Karaismailoğlu, "Türkiye; denizcilik alanındaki ağırlığını gelecekte daha fazla hissettirecek, rekabet gücünü yükselterek sektörde dünyanın önde gelen ülkelerinden olacaktır" dedi.

Tüm dünya denizcilerini yakından ilgilendirecek Kanal İstanbulun üzerine inşa edilecek ilk köprünün temelinin bir hafta önce atıldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbulun İstanbul Boğazından 13 kat daha güvenli olacağını söyledi.

"YENİ ÇAĞIN KAPISINI ARALIYORUZ"

"Kanal İstanbul ile aslında ulaşım sektöründe yeni bir çağın kapısını aralıyoruz" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Bu proje; dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik ve ekonomik gelişmeler, değişen ticari yönelimler ve gerek ülkemizin gerekse dünyanın ulaştırma altyapıları konusundaki artan ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan bir vizyon projesidir" dedi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul sayesinde Boğazdaki trafik yükünün hafifleyeceğini, yaklaşık 2 güne ulaşan ve ileride çok daha artacak bekleme sürelerinin azalacağını kaydetti.

FAY HATTI KONUSUNDA UZMANLAR NOKTAYI KOYDU

Projenin fay hattını etkileyip etkileyemeceği yönündeki sorulara da yanıt veren Bakan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, derinliği 20,75 metre olan proje. Hemen yakınında 60 metre derinlikte Vezneciler İstasyonu var. Bağcılar da yaklaşık 60 metre derinlikte. O zaman metroları da yapmasaydık depremi tetikleyecekse. Binlerce metre aşağıdaki hareketin Kanal İstanbul ile bağlantı kurulması abesle iştigaldir. Zaten uzmanlar, Kanal İstanbulun depremle hiçbir etkisi olmayacağına diar noktayı koydu. Bizim yaptığımız ulaşım projeleri yanında aslıda bu o kadar da zor bir proje değil" diye konuştu.

https://youtu.be/y3Kx3BBLAd0

Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak