Bakan Karaismailoğlundan Türksat 6A müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 6A yerli haberleşme uydusunun üretim ve entegrasyon süreçlerinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.


Gündem 7.04.2021 12:00:00 0
Bakan Karaismailoğlundan Türksat 6A müjdesi

BURSA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Ankarada Uydu Teknolojileri Değerlendirme Toplantısında konuştu. Türksat 5B haberleşme uydusunu bu yılın dördüncü çeyreğinde uzaya fırlatılacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5Anın mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacağını kaydetti.

Ocak ayı başında başarı ile fırlatılan Türksat 5Anın yörünge yolculuğuna devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Ekvatordan 35 bin 160 kilometre uzaklığa ulaşan Türksat 5A, yolculuğunun dörtte üçünü tamamladı. Uydumuz, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacaktır" dedi.

6A MÜJDESİ

Şu anda tamamen milli imkanlarla geliştirilip üretilmesi planlanan Türksat 6A yerli haberleşme uydumuzun üretim ve entegrasyon süreçleri yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, "Şu anda tamamen milli imkanlarla geliştirilip üretilmesi planlanan Türksat 6A yerli haberleşme uydumuzun üretim ve entegrasyon süreçleri yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret