Bakan Koca duyurdu: 35 yaş üzerine aşılama başlıyor


Gündem 16.06.2021 19:00:00 0
Bakan Koca duyurdu: 35 yaş üzerine aşılama başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Yarın itibarıyla 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için aşı randevularını açıyoruz." dedi.

Bakan Kocanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sağlık çalışanlarımız insan üstü gayretlerle çalıştı. Her bir vatandaşımıza bugünlere ulaşmamızda gösterdiği sabır için müteşekkirim.

Son atak aşıyla zaferi getirecek. Aydınlık ve sağlıklı yarınların habercisi gün gibi ortadadır. Aşıyla toplumsal bağışıklığı elde edeceğimiz zaman sayılı günler kaldı. Yarın itibarıyla 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için aşı randevularını açıyoruz.

Güçlü sağlık altyapımızla ve halkımızın gösterdiği yoğun teveccüh sayesinde toplumsal bağışıklık hedefimize yaklaşıyoruz.

Bugün itibarıyla 1. dozda yaklaşık 23 milyon, 2. dozda 14 milyon olmak üzere toplam uyguladığımız doz sayısı 37 milyonu buldu.

Bu gücün sahibi kimdir sorusunu soranlar oluyor. Bu gücün sahibi elbette devletimizdir. Devletimizin gücü büyüktür. Aşılama kapasitemizin gerçek sınırlarını henüz görmediniz. Yapabiliriz dediğimiz rakamlara ulaştığımız çok yakında göreceksiniz.

Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz. Bu yaz sadece maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olmayacak, aynı zamanda salgın haberlerinden kurtulduğumuz da son yaz olacak. Sevdiklerimizle aramızdaki mesafelerden kurtulacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=bE4ujSSKFcA

Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı