Bakan Koca: İllerimiz için yeni uygulamalarımız olacak


Gündem 7.07.2021 21:00:00 0
Bakan Koca: İllerimiz için yeni uygulamalarımız olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Aşılamada istediğimiz ivmeyi henüz ulaşmamış illerimiz için yeni uygulamalarımız olacak. Gerekirse tüm vatandaşlarımızı bulundukları yerde aşı hizmetiyle buluşturacağız." dedi.

Bakan Kocanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bildiğiniz gibi aşı sayılarını il bazında anlık olarak ve her gün her bir ilimizin aşılanma oranını da yüzde olarak sizlerle paylaşıyoruz. Bazı illerimiz aşı programına tam da istediğimiz ivmede yaklaşıyor.

Aşılamada istediğimiz ivmeyi henüz ulaşmamış illerimiz için yeni uygulamalarımız olacak. Gerekirse tüm vatandaşlarımızı bulundukları yerde aşı hizmetiyle buluşturacağız.

Yeni varyantlardan mutasyonlardan haberler gelmeye devam edecek. Bu konunun gündeminizde yer almasına müsaade etmeyin. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyor ve vatandaşımızı en kısa sürede bilgilendirerek tedbirler alıyoruz. Bugün gündem salgın değil, en yüksek aşılanma oranıdır.

Hastalığı geçirmiş vatandaşlarımızın aşı olması süresinin 3 ay olarak belirlendiğini geçen hafta ifade etmiştim. Hastalığı zaten geçirmiş olarak kişiler de hatırlatma aşısının yeterli olacağı değerlendirilmiştir. 3. doz aşıda ise inaktif aşı olan 50 yaşından büyük vatandaşlarımızı ve sağlık çalışanlarımız 3. doz aşılarını istedikleri aşı türüyle olabilirler.

Bakanlığımız Dışişleri Bakanlığı ile tüm ülkelerle görüşerek karşılıklı sertifika anlaşmaları yapmaktadır. Aşı türünden bağımsız olarak sertifikalar karşılıklı olarak tanınmaktadır. Hastalığı geçirmiş olan ve tek doz aşı yaptıran vatandaşlarımız da aşı sertifikalarını e-nabız ve HES uygulamalarından oluşturabilirler. Vatandaşlarımız hastalığı geçirmiş olsalar da iki doz aşı yaptırarak da aşı sertifikasını oluşturabilirler.

Halihazırda dijital aşı sertifikası konusunda en öndeki birkaç ülkeden biriyiz. Gelişmiş ülkelerin birçoğunda aşı yazılı kağıtlarda tutulmaktayken ülkemizde uygulama anında tüm dijital platformlarımızda kayıt altına alınmaktadır. Bu konuda lider ülkelerden biriyiz.

Dijital sağlık altyapımız salgın boyunca işimizi çok kolaylaştırdığı gibi aşı konusunda da en önemli güvencelerimizden biridir."

https://www.youtube.com/watch?v=3F0aP4pjNoE

Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…” Mahmut Arıkan bu sefer de tüm partilere çağrıda bulundu: “Gönül Rahatlığıyla…”
Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın" Milletvekili Kılıç: "Oylarınızı AK Parti’den yana kullanın"
Doğal gripsavar: Sirke! Doğal gripsavar: Sirke!
Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi