Bakan Kurum: “Rize’yi bir yılda güvenli konutlara taşıyacağız”


Gündem 20.07.2021 09:30:00 0
Bakan Kurum: “Rize’yi bir yılda güvenli konutlara taşıyacağız”

Rizede yaşanan sel felaketi sonrasında incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, köylerde ahırı olan yöresel özellikli köy evleri, merkezde ise yatay mimarili güvenli konutların TOKİ tarafından inşaası için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

RİZE (İGFA) - Rizede meydana gelen sel felaketinden dolayı bölgede çalışmaları yerinden takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayramı da Rizede geçiriyor. Bayram namazını Rize Sahil Camisinde kılan Bakan Kurum, namaz sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sel felaketiyle gelen mağduriyetlerin giderilmesi yönünde el birliğiyle devletin tüm imkanlarını seferber ederek çalıştıklarını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rizede şu an itibariyle tüm yolların açıldığını, selin etkilendiği ilçe ve beldelerde de altyapı hasarlarının giderildiğini söyledi. İçme sularının verildiğini kaydeden Bakan Kurum, kalıcı imalatların da yapımına bayram sonrası hız vererek, selin yaralarını saracaklarını belirtti.

550 konuta ilişkin yapım sürecini de başlattıklarını ifade eden Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanlığı eliyle afette evleri zarar gören mağdurlara bir yıl içinde evlerini teslim edeceğiz. Diğer afet bölgelerinde ne yaptıysak Rizede de vatandaşlarımızı güvenli konutlara taşımış olacağız" diye konuştu.

Öte yandan TOKİ de, Bakan Kurumun koordinasyonunda Rize’de yaşanan sel felaketi sonrası 4 ilçede proje çalışmaları başlatıldığını sosyal medya hesabından duyurarak, "Köylerde ahırı olan yöresel özellikli köy evleri, merkezde yatay mimarili güvenli konutlar inşa edeceğiz" dedi.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1417320023744409600

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı