Bakan Pakdemirli: “Kilis’e son 19 yılda 1,6 milyar yatırım yapıldı”


Gündem 12.06.2021 08:00:00 0
Bakan Pakdemirli: “Kilis’e son 19 yılda 1,6 milyar yatırım yapıldı”

Kiliste sektör toplantısına katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,daima çiftçilerin, üreticilerin ve yetiştiricilerin yanında olduklarını söyledi. Bakan Pakdemirli, son 19 yılda Kilise 1,6 milyar lira yatırım ve hibe desteği verildiğini açıkladı.

KİLİS (İGFA) - Kiliste açılışı yapılan Yukarı Afrin Barajı ve içme suyu isale hattı için gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, sektör toplantısı yaptı. Tarım ve orman sektörünün büyümeye devam ettiğini kaydeden Bakan Pakdemirli, 2020 yılında yüzde 4,8 büyüyen tarım sektörünün 2021 yılının ilk çeyreğinde de yüzde 7,5 büyüme gösterdiğini, tarım sektörünün 11 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü söyledi. Tarımsal hasılanın 333 milyar liraya ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekor kırdığını ifade eden Bakan Pakdemirli,  son 3 yılda tarımsal destekleri yüzde 65 artışla 2021 yılında 24 milyar liraya çıkardıklarını belirterek, TMO’nun alımlarında da üretici dostu politikaları hayata geçirdiklerini söyledi.

KİLİS’E SON 19 YILDA 1,6 MİLYAR LİRA YATIRIM VE HİBE DESTEĞİ VERDİK

Kilis’e son 19 yılda 1,6 milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını dile getiren Pakdemirli, kırsal kalkınma kapsamında 71 projeye 41,3 milyon lira hibe verdiklerini anlattı. Ormancılık alanında Kilis’te son 19 yılda 11 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu,  sulamada yine son 19 yılda; 2 baraj ve 3 gölet, 6 içmesuyu tesisi, 5 sulama tesisi, 9 taşkın koruma tesisini Kilise kazandırıldığını söyledi.

KİLİS’E MÜJDELER…

Bakan Pakdemirli, Kilis’e tarım, orman ve su ile ilgili yeni müjdelerle geldiklerini belirterek şunları kaydetti: “Kilis’te bitkisel üretimde 4 yeni projeyi hayata geçiriyoruz. 10 bin da alanda %50 hibeli yerli buğday tohum ile ilave ekim ve 10 bin da alanda mera ıslahı yapılacak. Tritikale ve silajlık mısır ekimi ile de yem bitkileri üretimini artıracağız. Kilis’te 2 sebze kurutma tesisi inşa ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüz 1,4 milyon lira elektrik ve doğalgazla kurutma için destek verecek. Belediyemiz de 1 milyon lira güneş enerjili kurutma tesisine destek sağlayacak. Bu iki tesisi bu hizmete alacağız. Kurutulan sebzeler yıl boyu pazarlanabilecek."

Öte yandan Bakan Pakdemirli, Kilis’te arazi toplulaştırma konusunda ise 32 köyümüzde 292 bin dekar alanın toplulaştırmasını bu yıl tamamlanacağını sözlerine ekledi.  


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor! Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!