Bakan Soylu’dan ‘Sedat Peker’ açıklaması


Gündem 24.05.2021 23:30:00 0
Bakan Soylu’dan ‘Sedat Peker’ açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Pekerin hakkında 7 videoluk iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Soylu "Organize suç şüphelisinin bu iftiralarının hepsi saçmalıktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TVde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, Sedat Pekerin hakkında 7 videoluk iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Soylu "Organize suç şüphelisinin bu iftiralarının hepsi saçmalıktır. Hepsi saçmalık, sapkınlık var. Bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor ve sessizlik hakim. İpe-sapa gelmez olarak görmedim ama sözcülük yapıyor" dedi.

"İFTİRALARIN HEPSİ SAÇMALIK"

Soylu açıklamalarına şöyle devame etti:

Bu olaylar başlayınca, bir organize suç suçlusu, yıllarca Türkiyede herkesin bildiği ve hayatının nereden geldiği belli olan birisinin bu iftiralarının hepsi saçmadır. Bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz. Doğru bulmuyoruz diyerek bu mesele kenarda durabilirdi. Dikkat ederseniz birinci ve ikinci videoda şahsımla alakalı bir şey yok ve ben o zaman devreye girdim.

Her türlü sapkınlığın içinde olan birinin söylediği ipe sapa gelmez sözler olarak görmedim. Baktım ki bir eleman bir sözcülük ortaya koyuyor. İddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, Türkiyeye tırnak içinde söylüyorum vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese ipiniz elimde diyor ve bir sessizlik hakim.

Terörle mücadele etmişiz, teröre ciddi şekilde darbe vurmuşuz. Organize suç çetelerine darbe vurmuşuz. Uyuşturucuyla mücadele etmişiz, önemli bir sonuç elde etmişiz. FETÖyle mücadele ediyoruz, DEAŞ yanı başımızda. Türkiye bütün bunlarla mücadele ederken sanki birileri Türkiyenin sahayı temizlemesinden önce son kaleyi kaptırmamak için bir hamleye giriyor.

"HEDEF BEN DEĞİLİM, HEDEF TÜRKİYE"

Türkiyenin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur. Çok basit bir operasyon var. Türkiye bugün siyasal istikrarı nasıl sağlıyor? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var ve Türkiyede siyasi istikrar var. Ne yapmak lazım? Hepimiz unuttuk, üst üste Türkiyedeki terör saldırılarını. Her gün bir bombanın patladığı, İstanbulda alışveriş merkezleri kapanmayı göze aldığı günler vardı.

Ben olayın tamamen fotoğrafını görüp, eski Türkiyenin son kalıntılarını süpürmeye geldiği andan itibaren birileri devreye girdiler.

Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor Sedat Peker ve orada her şey kapanıyor. Oradaki iki kişi biz Bilecikten aldık diyor. Neyi diyor? Silah ruhsatlarını. Ama Bilecike hiç gitmedik diyor.

PEKERİN "MİLLETVEKİLİNİ DÖVDÜRDÜM" İDDİASI

(Sedat Pekerin milletvekilini dövdürdüm iddiası) Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok.

Arkamda tek kara leke olduğumu söyleyen biri olsun, namusum üzerine yemin ediyorum ki kimsenin yüzüne çıkmayacağım.

Sedat Pekerin korumaya mı ihtiyacı var? Ben akademisyenleri kan banyosunda yıkayacağım. AK Partinin lehine midir aleyhine midir? Rizedeki toplantısına suç duyurusunda bulunulmuş. Peki koruma nasıl verildi?

2015te sanal bir tehditle DHKP-Cnin bu kişiyi tehdit ettiği ortaya çıkar. Derler ki şu şu sebeplerden dolayı tehdit var, bu sebeple koruma vereceğiz. Sonra bu kişi (Nurettin Demir - Eski Kadıköy Emniyet Müdürü) FETÖden cezaevinde. Sedat Pekerin jipini kullanırdı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu