Bakan Soylu: "Herkesin e-imzası kimlik kartlarında olacak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankarada düzenlenen "Biyometrik Veri Yönetimi Sistemi Tanıtım Toplantısı"nda konuştu.


Gündem 6.04.2021 13:00:00 0
Bakan Soylu:

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakın bir zamanda e-imzayı da Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına yükleneceğni kaydetti. 186 hizmeti e-devlet sistemine taşıdıklarını kaydeden Bakan Soylu, "Bakanlıklar arasında bizim kurduğumuz sistemler arasında e-başvuru vardı. Biz Koronavirüsün geleceğini bilmiyorduk ama e-başvuru bizim o kadar çok işimize yaradı ki bizden gelişmiş devletlerin yapamadıklarını bu salgın döneminde yapmış olduk. Seyahat belgeleri dahil olmak üzere bir çok meseleyi e-başvuru üzerinden alıp vatandaşımızın cep telefonuna iletebilme kapasitesine sahip olduk" dedi. 

"NOTERE GİDİLDİĞİNDE TÜM VERİLER ÇIKACAK, İŞ YÜKÜ AZALACAK"

18 Ekim 2018 tarihinden itibaren 490 bin 849 olaya ait parmak izi verisini sisteme girdiklerini kaydeden bakan Soylu, "2017 yılından bu yana 392 milyon 69 bin 875 arşiv belgesini dijitalleştirdik. Üretim tedarik zincirlerin aksamamasını e-başvuru sayesinde gerçekleştirmiş olduk. Yakın bir zamanda e-imzayı da Türkiye Cumhuriyeti kimlik cüzdanlarımıza koymuş olacağız. Vatandaşımız notere gittiğinde bilgileri çıkacak, bankalar, tapu kadastro dahil olmak üzere onların da iş yükü azalmış olacak" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında