Başkan Şahin Şampiyon Başkanlar Toplantısına katıldı


Gündem 29.05.2021 12:30:00 0
Başkan Şahin Şampiyon Başkanlar Toplantısına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "OECD Champion Mayors" haftası etkinliği kapsamında gittiği Paris’te, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria’yı ziyaret ettikten sonra OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’nun bu yıl 5’incisi düzenlenen toplantısına katıldı. 

GAZİANTEP (İGFA)- OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk seçilen belediye başkanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Paris’te temaslarına devam ediyor. Bu kapsamda koalisyonun bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 60’a aşkın üyesi ile online düzenlenen toplantıya katıldı. Katıldığı ilk toplantıda konuşan ve soruları yanıtlayan TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemide yapılan faaliyetler, akıllı şehircilik, eğitim ve gençler için yapılan çalışmaları diğer üye belediye başkanlarına aktardı.

Başkan Şahin, gençlerin katılımcılığının pandemi döneminde önemli olduğunu aktararak, “Yeni uygulamalar yaptık. ‘Benim Şehrim’ bunlardan birisi. Bu uygulama kapsamında bir dijital ağ oluşturduk. Böylelikle şehirle ilgili dilek, öneri, temenni, şikâyet konusunda nasıl bir yol haritasının şehirde izlenmesi gerektiğini düşünüyorsa bizimle paylaşıyorlar. Ayrıca GİKOM adında bir koordinasyon ve iletişim merkezi kurduk. Bu merkez üzerinden interaktif diğer bir deyişle e-belediyecilik sistemi aracılığıyla bizlere ulaşacakları, bizim onlara verdiğimiz desteği onlara anlatacağımız akıllı bir platform oluşturduk. Özellikle eğitimde fırsat eşitliği bir diğer önemli başlıklarımız arasında bulunuyordu. Öğrencilerin geleceğe hazırlanması ve akabinde istihdam fırsatının sunulması için çok sayıda meslek kurslarını şehrimizde faaliyete soktuk. Dijitalleşme ortamını sürdürülebilir kılarak gençlerimize hizmetlerimizi ulaşılabilir kıldık. Gençlerimizin umudunu geleceğe taşımak için gösterdiğimiz gayreti devam ettiriyoruz. Dijitalleşmede attığımız adımlar gençlerimiz için bu süreçte umut oldu” diye konuştu.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı