Bayraktar Akıncı TİHA’dan yeni rekor


Gündem 10.07.2021 14:30:00 0
Bayraktar Akıncı TİHA’dan yeni rekor

 BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHAdan yeni bir rekor geldi. 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde yürütülen proje kapsamında, BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) kabiliyetlerini adım adım geliştiriyor.

Bayraktar AKINCI TİHA, Çorlu’da devam eden tasarım doğrulama faaliyetleri kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile kullanıcı kuvvetlere ait resmi heyetlerin huzurunda yaptığı uçuşta 3000 libre (1.360 kg) faydalı yükle havalandı.

Kalkış ağırlığı 6 tonu (6.049 kg) geçen AKINCI, tam yüke yakın faydalı yük ile güçlü bir performans sergileyerek 30.000 feet (9.144 metre) irtifaya kadar yükseldi. 9 Temmuz 2021 Cuma günü gerçekleşen uçuşta gövde altında TÜBİTAK SAGE tarafından yerli olarak geliştirilen NEB (Nüfuz Edici Bomba) ile havalanan AKINCI, bu uçuşta 13 saat 24 dakika havada kaldı.

Bayraktar AKINCI, 8 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdiği 25 saat 46 dakika süren uçuşta, 38.039 feet (11.594 metre) yüksekliğe çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırmıştı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi