Bergama Millet Bahçesi Projesi’ne hizmet engeli


Gündem 4.06.2021 03:30:00 0
Bergama Millet Bahçesi Projesi’ne hizmet engeli

Tarihi şehir Bergamanın geleceğine önemli bir damga vuracak olan Millet Bahçesi Projesi’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projenin askı sürecinin son gününde yaptığı itiraz ilçede şok etkisine neden oldu.

İZMİR (İGFA)- Belediye Başkanı Hakan Koştu, kadim şehir Bergama için vizyon niteliğinde olan ve şehrin kalbinin yeniden atmasını sağlayacak olan Millet Bahçesi Projesi planına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı itirazı değerlendirdi. Başkan Koştu, “Millet Bahçesi projemiz çocuk oyun parkları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, ticari alanları ile Bergamamıza uzun yıllar hizmet edecek. Projemiz kapsamında daha çok yeşil alan oluşturulacak. İlçemiz merkezindeki trafik çilesini bitirmek üzere bu bölgedeki yollarda genişleme sağlanacak. Yıllar öncesinden yapılan ve işlevselliğini yitirmek üzere olan işyerlerini Millet Bahçesi’nin hemen yanı başında bulunan Fuat Olugan Parkı’nda yapacağımız iş merkezi ile bir alanda toplayacağız” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “HEM ŞAŞIRDIM, HEM ÜZÜLDÜM”

Bergama için önemli ve vizyon bir niteliğe sahip olan ve ilçe için önemli bir kazanımın elde edilecek olan projeye Büyükşehir’in itiraz etmesine şaşırdığını ifade eden Başkan Koştu; “Hem şaşırdım. Hem üzüldüm. Böyle önemli bir projeye itiraz edeceklerini beklemiyordum. Büyükşehir itirazda bulundu ama ümit ediyorum ki; dava açma sürecine dahil olmazlar. Çünkü burada ortaya koyduğumuz proje her anlamda çok doğru bir iş. Hazırlanan imar planı değişikliği, planlama esasları ve şehircilik ilkelerine uygun. Yeşil alanların ve otopark alanlarının arttığı bir proje var ortada. Şehrimizin nefes almasını sağlayacak olan bu projemiz ilçemizin önemli bir ihtiyacı. Biz burada çok daha büyük bir yeşil alanı ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

“BİRİLERİNE DİLEKÇE VERDİRMEK BİR OPERASYON” 

Millet Bahçesi Projesi Planları’nın bir ay önce askıya çıktığına işaret eden Başkan Koştu, “Dün askının son günü, uzman eller tarafından hazırlanan ve birileri aracılığıyla dilekçe verilmek suretiyle itirazlar ilçe kaymakamlığımıza ulaştı. Bu süreci geriye çekmek için çelme takma operasyondur. Şuana kadar 4 dilekçe var. Vatandaştan ya da esnaftan itiraz gelmedi. Konunun birinci muhataplarından herhangi bir itiraz gelmedi” dedi


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı