Biden’dan Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklama


Gündem 15.06.2021 15:30:00 0
Biden’dan Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dünkü görüşmesi hakkında "iyi şeyler hissettiğini" söyledi.

İki lider Brükseldekı NATO zirvesi kapsamında ilk yüz yüze görüşmelerini yapmıştı.

Biden, AB-ABD Zirvesi için Belçikanın başkenti Brükseldeki Avrupa Birliği Konseyinde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi.

Toplantıya girişte bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünkü görüşmenizde Türkiyenin Afganistandaki varlığı hakkında mutabakata vardınız mı? Bu konuyu görüştünüz mü?" sorusu üzerine Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu. Görüşmemizle ilgili olarak çok iyi şeyler hissediyorum" yanıtı verdi.

NATO Zirvesinin ardından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kabil Havaalanı’nın işlemeye devam etmesi için çabalıyoruz. Türkiye burada kilit rol oynuyor ancak henüz karar verilmedi” demişti.

Erdoğan ise Biden ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Afganistan ile ilgili olarak, "Afganistan konusundaki düşüncelerimizi net olarak Bidena ifade ettik. Türkiye olarak eğer Afganistandan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik mali konularda ABDnin vereceği destek önem arz ediyor. Taliban gerçeğini kenara koymak mümkün değil. Bir diğer konu yine Afganistanda biz Pakistanı da Macaristanı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik. Şu an itibariyle bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe


ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI
Başdeğirmen: Mahallelerimizin hepsine eşit hizmet götürdük Başdeğirmen: Mahallelerimizin hepsine eşit hizmet götürdük
Melikgazi AB Fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı Melikgazi AB Fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti
Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor! Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor!