Gündem

Gündem Haberleri

Bir teknoloji vurgunu daha!


Gündem 28.05.2021 10:00:00 0
Bir teknoloji vurgunu daha!

İnternet üzerinden bir vurgun daha ortaya çıktı. 2020 yılında Ava Premium olarak lanse edilen ve yatırımcılarına haftalık kazanç sağladığını iddia edilen şirket kapandı.

Türkiye’de yeni bir dolandırıcılık hikayesi ortaya çıktı. Çiftlik Bank dolandırıcılığının ardından ortaya çıkan ve hiçbir güvencesi olmayan oluşumlara itibar edenler paralarını kaybetti. Ava Premium adını kullanan ve oyun uygulamaları geliştirip Avrupa ülkelerinde pazarlayıp döviz cinsi gelir elde edilerek yüksek getiri sağlandığına dair fikirle ortaya çıkan ve binlerce mağdur yaratan şebekeye Sermaye Piyasası Kurulu el koydu.

Ava Premium’u mercek altına alan SPK, şirketle ilişkisi olan 3 kişi hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

PARALARI TOPLADILAR ORTADAN KAYBOLDULAR

Kurdukları sistem adına topladıkları paralarla ortadan kaybolan Melike Polatel, Yaşar Tursun ve Ali Tatar hakkında suç duyurusu yapılırken mağdurlar ne yapacaklarını bilemeden şikayet sitelerine yazı yazmaya başladı. BDDK ya da diğer regülatör kuruluşlardan izin alınmadan yapılan para toplama, yüksek faiz verme, yüksek kazanç vaadinde bulunmak suç unsuru olarak öne çıkıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu