Bireysel yatırımcı kârdan önce ‘güven’ istiyor


Gündem 31.05.2021 14:30:00 0
Bireysel yatırımcı kârdan önce ‘güven’ istiyor

Online yatırım platformları her geçen gün popülerliği artarken, yatırımcı ve yatırımcı adayları ise elde edeceği kârdan önce ne denli güvende hissettiğine bakıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’deki yatırım ekosisteminin 2021 yılıyla birlikte girdiği hareketli dönem sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, Borsa İstanbul’da yer alan bireysel yerli yatırımcı sayısı bir önceki aya kıyasla yüzde 19,12 artışla Nisan’da 2 milyon 664 bin 621’e ulaştı. Yatırım fonlarının büyüklüğü 184 milyar TL olurken, Sermaye Piyasası Kurulu’na göre ise kurumsal yatırımcı portföy büyüklüğü 412 milyar TL’ye çıktı.

Bu tabloda “güven”in yatırımcılar için en temel kriter olmaya devam ettiğini aktaran Binomo Özel Projeler Uzmanı Anne Kimel, güvenin finansal işlemler için çok önemlidir. Bireyler ve kuruluşlar, yaptıkları işlemlerin şeffaf bir şekilde işlendiğine ve tamamlandığına dair güvence ister. Bu noktada tüm finansal enstrümanlarda şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini benimsemesi gerekiyor” dedi.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor