Bollywood Mardin’e taşınacak (Özel Haber)

7 bin yıllık tarihi geçmişi ve kültür varlıkları ile Türkiye’de çok sayıda film ve diziye ev sahipliği yapan Mardin’in bu zenginliği yabancı yönetmenlerin de ilgisini çekmeye başladı.


Gündem 25.03.2021 12:00:00 0
Bollywood Mardin’e taşınacak (Özel Haber)

Şehmus EDİS (Mardin Haber)

7 bin yıllık tarihi geçmişi ve kültür varlıkları ile Türkiye’de çok sayıda film ve diziye ev sahipliği yapan Mardin’in bu zenginliği yabancı yönetmenlerin de ilgisini çekmeye başladı.

Bollywood olarak adlandırılan Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta , Hint filminin yapımcısı Vivek Agraval, yerel yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya ve yerel şirket sorumlusu İlhan Kızılkaya ile birlikte  Mardin Kapadokya ve Gaziantep’te çekilecek Durga isimli aksiyon  filminin çekimleri için Mardin’i seçti.

Bollywood’un ünlü aktörlerinin oynayacağı film için Mardin’e gelen Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta, Hint filminin yapımcısı Vivek Agraval, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç ile Mardin’de çekecekleri film için görüştü.

DÜNYANIN GÖZÜ MARDİNDE

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, kültür ve medeniyet şehri Mardinin sanatçılara ilham veren bir kent olduğunu belirterek, yönetmen, sanatçı, fotoğrafçı ve yapımcılar Mardin’de film çekmek için adeta sıraya girdiğini anlattı. "Son olarak Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta, Hint filminin yapımcısı Vivek Agraval, yerel yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya ve yerel şirket sorumlusu İlhan Kızılkaya Mardin’de film çekmeleri konusunda bizimle görüştü" diyen Vali Demirtaş, "Bizde gereken desteği verdik. Önümüzdeki günlerde gelip çekimlere başlayacaklar” dedi.

Özellikle son bir yıldır sanatçıların kliplerini Mardinde çektiğini belirten Vali Demirtaş, mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Mardinin, Güneydoğu Anadolunun şiirsel bir kent olduğunu kaydederek, "Mardin, birçok eski uygarlığa beşiklik eden gizemli bir kent" dedi.

"MARDİN ADETA DOĞAL PLATO" Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta ise, Mardin’e hayran kaldıklarını belirterek, "Durga adlı aksiyon film çekimleri Mardin, Kapadokya ve Gaziantep’te tarihi yerlerde çekmeyi planladık. Ve birçok Hint sinemasının ünlü aktörleri bu filmde oynayacak. Şimdiden heyecanlandım” dedi. 

Bu arada İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç ise, Mardinin sanatla buluşturulduğunu, bu sayede yerli ve yabancı yapımcıların ilgisiyle karşılaştıklarını kaydetti. Kentte dizi veya film çekimi için, aralarında yabancıların da yer aldığı çok sayıda yapımcının başvuru yaptığını ifade eden Genç,” Son olarak Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta , Hint filminin yapımcısı Vivek Agraval, yerel yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya ve yerel şirket sorumlusu İlhan Kızılkaya ile birlikte  Mardin Kapadokya ve Gaziantep’te çekilecek Durga isimli aksiyon  filminin çekimleri için Mardin’i seçti. Mardin doğal bir sinema platosuna sahip. Mimarisi ve kültürüyle sektör için bulunmaz bir hazinedir. Bu nedenle tarihi evler, sokaklarda çekimler yapılıyor. Sağlanan huzurun talebe önemli bir katkısı oldu. Mardin tamamıyla kendine geldi." diye konuştu.

HOLLYWOOD VE BOLLYWOOD YÖNETMENLERİN İLGİSİ

Dünyanın birçok ülkesinden gelen yönetmenlerin film çekimleri ile Mardin adeta doğal film platosuna dönüştü. En son 2011 yılında da Hint sineması Bollywood’un ünlü yıldızları Salman Khan ve Katrina Kaif’in başrolünü paylaştığı “Ek Tha Tiger (Bir Zamanlar Tiger)” filminin aksiyon sahneleri Mardin’de çekilmişti.

20 YILDA 30UN ÜZERİNDE SİNEMA VE DİZİ FİLM ÇEKİLDİ

Mardinde 1999 yılında Hülya Avşarın başrolde oynadığı Salkım Hanımın Taneleri adlı sinema filmi ile başlayan furya, Kenan İmirzalıoğlunun oynadığı ve Osman Sınavın yönettiği Deli Yürek sinema filmiyle sürmüş ve Sibel Canın Berivanı, Özcan Denizin Asmalı Konakı, Mahsun Kırmızıgülün Aşka Sürgünü, Zuhal Olcayın Seni Çok Özledimi, Kadir İnanırın Azap Yolu, Levent Kırcanın Ağası, Serdar Gökhanın Küçük Ağası, Mehmet Ali Alakurt ve Cansu Derenin Sılası, Hande Ataizinin "Tutsak" dizisi Şermiyan Midyat’ın Hükümet Kadın ve Aylav yu sinema filmleri ile ivme kazanmıştı. 1999 yılında başlayan film furyası 20 yılda Mardin’de 30’un üzerinde sinema ve dizi filmi çekildi.


Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı
Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında