BTÜ’den COVID-19 aşı kampanyasına destek


Gündem 15.06.2021 13:00:00 0
BTÜ’den COVID-19 aşı kampanyasına destek

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yönetimi ve personeli Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 pandemisine karşı yürüttüğü aşılama kampanyasına destek olmak amacıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı oldu.

BURSA (İGFA) - Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in öncülüğünde Başhekim Prof. Dr. Levent Özdemir’i ziyaret eden BTÜ heyeti, COVID-19 pandemisi kapsamında yürütülen çalışmalar ve aşılama süreci hakkında bilgi aldı.  Rektör Karademir, tüm dünyayı bir buçuk senedir etkisi altına alan salgında sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Toplumun tamamının salgından etkilendiğini ancak sağlık sektörü çalışanlarının virüsün etkilerine birebir maruz kaldıklarını belirten Rektör Karademir; “Bu süreçte Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının gerek toplumu bilgilendirme gerekse tedavi aşamalarındaki çalışmalarını övgüyle takip ediyoruz. Tedavi süreçlerindeki başarılı uygulamaların aşılama çalışmalarında da yoğun şekilde sürdürülmesi bizlere umut veriyor. Toplumumuzu aşılamaya yönlendirmek üzere YÖK Başkanlığımız ve üniversiteler olarak bizler de üzerimize düşeni yerine getirmekteyiz. Salgının başından buyana büyük özveri ile çalışan tüm sağlık personeline teşekkür ediyor bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Levent Özdemir, Rektör Karademir ve BTÜ heyetine teşekkür ederek “Yoğun tempoda çalıştığımız bir süreç geçiriyoruz. Aşılanan vatandaşlarımızın sayısı arttıkça tedbirlerimizi de elden bırakmadan daha rahat günlere ulaşacağımıza inanıyoruz. Bursa Teknik Üniversitesi’nin çalışmalarını da yakından takip etmekteyiz. Bu nazik ziyaretiniz ve anlamlı girişiminiz bizleri çok mutlu etti.” şeklinde konuştu. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve aşılamadan sorumlu Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Emine Sevgican ile birlikte poliklinikleri ziyaret eden Rektör Karademir, sağlık çalışanlarına çiçek taktim ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Rektör Karademir başta olmak üzere ziyarete katılan; BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatma Saime Erdönmez, BTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Azam Ay, Sağlık, Kültür Spor Daire Başkanı Mehmet Erman ve Şube Müdürü Hatice Etyemez aşılarını olarak kampanyaya destek verdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı" Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı"
Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu
Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak? Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak?
KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı