BUCAK BELEDİYESİ UYARDI: İÇME SUYU İLE TARLA-BAHÇE SULAMAYIN


Yaşam 1.05.2021 13:52:00 0
BUCAK BELEDİYESİ UYARDI: İÇME SUYU İLE TARLA-BAHÇE SULAMAYIN

BUCAK BELEDİYESİ UYARDI: İÇME SUYU İLE TARLA-BAHÇE SULAMAYIN

Bucak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü içme suyunun kaçak kullanımı ve tarla- bahçe sulamasında kullanılmasının kesintilerine neden olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün konuyla ilgili açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Kentimizde içme suyunun büyük bir bölümü yer altı sularından karşılanmaktadır. İçme suyunun amacı dışında özellikle tarla-bahçe sulamada kullanılması, su sarfiyatının artarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olabilmektedir. Kış ve bahar aylarının görece olarak kurak geçmesi sebebiyle mevcut su kuyularımızı besleyen yeraltı su seviyesinin düşüş göstermesinden dolayı yaz aylarında olası bir su sıkıntısı yaşanmaması adına içme suyundan tarla-bahçe sulamasının yapılmaması konusunda vatandaşlarımızın çok hassas davranmaları gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmalarını beklemekteyiz. İçme suyundan bahçe sulaması yapıldığının tespiti halinde ise gerekli cezai işlemin uygulanacaktır.” denildi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı