BUCAK DEVLET HASTANESİ BÜNYESİNE KAZANDIRILAN PCR LABORATUVARI HİZMET VERMEYE BAŞLADI


Gündem 6.04.2021 23:01:00 0
BUCAK DEVLET HASTANESİ BÜNYESİNE KAZANDIRILAN PCR LABORATUVARI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İlimiz Bucak Devlet Hastanesine kazandırılan PCR laboratuvarı hizmet vermeye başladı.
 
Covid-19 teşhisinde altın standart olarak kabul edilen PCR Testi, Burdur Devlet Hastanesi bünyesinde PCR Laboratuvarında tek merkezde yapılırken, Bucak Devlet Hastanesi bünyesinde kazandırılan yeni laboratuvar ile birlikte iki merkezde yapılmaya başlanarak, hastalıkla mücadele sürecinde daha erken tanı ve tedavi sağlanmış oldu. Hizmet vermeye başlayan PCR Laboratuvarı Bucak İlçesinin yanı sıra, başta Çeltikçi ve Ağlasun olmak üzere gerektiğinde İl geneline hizmet verebilecek.
 
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, laboratuvarın hizmete girmesiyle ilgili yaptığı açıklamada;
 
“Bizzat yakından takip ederek, Burdur İl Özel idaresi bütçesinden ayrılan ödenekle İlimize kazandırdığımız, PCR cihazı ve laboratuvarın Bucak İlçemiz başta olmak üzere İlimize hayırlı olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz pandemi ile mücadele sürecinde daha erken tanı ve tedavi noktasında katkılar sağlayacak, bu önemli hizmetin kazandırılmasında emeği geçen ilgili bütün personelimize, kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.
 
Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın ortaya koydukları gayret ve halkımızın gösterdiği anlayışa ek olarak, bizlerinde hastalıkla mücadelenin en iyi şekilde yürütülmesi için yöneticiler ve kurumlar olarak elimizden gelen katkı ve desteği ortaya koymamız gerekiyor. İl Özel İdaremiz bütçesinden Bucak İlçemize kazandırdığımız PCR laboratuvarının, bunun güzel bir örneği olduğunu düşünüyorum. Her ortamda dile getirdiğimiz gibi bizlerin Vatandaşlarımızdan beklentisi başta maske, mesafe ve hijyen olmak üzere, alınan bütün tedbirlere en hassas şekilde uymalarıdır. Açılan laboratuvarın bölge insanımıza ilçelerimize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi