BURDUR GAZİ ATATÜRK STADI YENİLENİYOR


Gündem 26.05.2021 01:18:00 0
BURDUR GAZİ ATATÜRK STADI YENİLENİYOR

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ve AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Merkez Gazi Atatürk Stadında incelemede bulundular. Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ve İl Başkan Yardımcıları Gazi Atatürk Stadında yapılacak olan çalışmalarla ilgili Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya’dan bilgi aldılar. 

“BURDUR’UMUZA YAKIŞAN BİR STAD OLMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Burdur ziyaretleri sonrasında Gazi Atatürk Stadında proje çalışmalarının başladığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Ocak Ayında Gençlik Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun İlimiz ziyaretlerinde Burdur Geneli yapılacak olan tüm yatırımları paylaşmıştı. Yaklaşık 135 MİLYON TL’lik bir yatırımdı. Bunlardan en önemlisi ve bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz Burdur Gazi Atatürk Stadyumunun tribünlerinin yenilenmesi idi. Bu talebimizi Sn. Bakanımızla görüştük ve Sn. Bakanımızın vermiş olduğu talimatlarla ilgili Genel Müdürlük çalışmalara başlayarak, PROJE İHALESİ  gerçekleştirildi. Gerçekleşen proje ihalesi ile Burdur Gazi Atatürk Stadımızda 1960’lı ve 1980’li yıllarda yapılan betonarme tribünler yıkılarak, yerine günümüz modern tribünler yapılacaktır.  Bakanlığımızın hazırladığı proje de Bodrum katta 5 adet antrenman salonu bulunmaktadır. Bunlar 85- 265 m2 arası değişken 4 adet soyunma odası ve duşları, 2  adet depo ve ihtiyaç olan 3 oda, Zemin katta ise yine 4 adet soyunma odası ve duşları, 2 adet kafeterya ve mutfakları, depolar, 2 adet sunum odası, 2 adet toplantı odası, 2 adet hakem odası, 1 adet tesis amiri odası, gözlemci odası, maç delegeleri odası, sağlık odası, doping odası, basın toplantı odası ve mescit ve abdesthane vardır. Yine 1. Katta  2 adet seyirci fuayesi, WC’ler, büfeleri, Basın çalışma odası ve fuayesi ve ilgili odalar, 2. ve 3. Katta ise GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN HİZMET BİNASI olacaktır. 4. Katta ise kontrol odaları, Tv Canlı yayın odası ve radyo canlı yayın odası bulunmaktadır. Proje kapsamında 3483 seyirci+ 412 VİP+105 Basın+24 Protokol+4 adet basın çalışma + 16 adet basın özel tribün ve 18 engelli olmak üzere toplan 4058 kişilik tribün yapımı için proje çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu tribünlerin yapılması uzun yıllar bu şekilde olan stadyumumuza yeni bir vizyon kazandıracak. Yine stadyum çevresinde bulunan Gençlik Merkezimiz ve Yüzme Havuzumuzla bir bütünlük kazandırılacaktır. Bu yatırımların kazandırılmasında başta kıymetli Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Muharrem Kasapoğlu’na, ilgili Genel Müdürlerimize, Burdur Valimiz Sn. Ali Arslantaş’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Orhan Kemerkaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı. 


“BURDUR’UMUZA MODERN BİR TESİS DAHA KAZANDIRACAĞIZ“

”2023 Burdur yatırım hedeflerinin içerisinde Burdur Gazi Atatürk Stadının da bulunduğunu belirten AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi “2023 Hedeflerimizle Stadyumumuzu yenilemede bulunmakta. Gençlik ve Spor Bakanımıza Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ilimiz ziyaretinde talepte bulunduğumuz ve Bakanımızın talimatları ile projesi hazırlanan yenileme çalışmaları ile ilgili Milletvekilimiz Bayram Özçelik ve İl Müdürümüz Orhan Kemerkaya ile birlikte incelemek için Gazi Atatürk Stadımıza geldik. Burdur’umuzun gençlerine ve halkına çok modern güzel, inşallah ilerleyen yıllarda da liglerde görebileceğimiz takımları ağırlayacağımız bir stadı İlimize kazandırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a, Burdur Valimiz Ali Arslantaş’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ederim. 2023 yılına kadar bu güzel stadımızı yetiştirmek için girişimlerimiz devam edecek. Dedi. 


“GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI BURDUR İLİ GENELİNDE YAKLAŞIK 135 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAK”

Gazi Stadında ki açıklamalarında Gençlik ve Spor Bakanı ziyaretleri sonrasında Burdur Merkezde yapılacak olan yatırımlarla da ilgili bilgi veren Milletvekili Bayram Özçelik “ Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Burdur İlimiz ziyaretlerinde tüm ilçelerimize, beldelerimize ve bazı köylerimize birçok yatırımın yapılacağı müjdesini vermişti. Bu ziyarette sonrasında Merkez ilçemizde de yapılacak olan yatırımlarla bulunmaktadır. Bu yatırımlarımızda Gazi Atatürk Stadı tribün yenileme çalışması, 3 Semt Sahası, bu semt sahaları 1’si yeni yapılan spor salonu yan tarafına, bir tanesi de Fereli Sinan Yurdu bahçesine, diğeri de Taşkapı köyümüze yapılacaktır. Bu arada yine spor kulüplerimizin sık kullandığı Kışla stadımızın soyunma odalarının baştan yenilenmesi bulunmakta idi. Bu yatırımlarında biran önce başlayarak tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm İlçelerimizde gerçekleşecek olan Spor Yatırımlarımız Milletvekilleri olarak bizler takibini sürdürüyoruz.” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı