Bursa, Bosna Hersekli Ormancılık Heyeti’ni ağırladı


Gündem 11.07.2021 17:30:00 0
Bursa, Bosna Hersekli Ormancılık Heyeti’ni ağırladı

Orman Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projeler kapsamında Türkiyeye gelen Bosna Hersek Ormancılar Birliği Başkanı Refik Hodzic başkanlığındaki heyet, Bursayı da ziyaret etti.

BURSA (İGFA) - Bosna Hersekten Türkiye temasları kapsamında Bursaya gelen Ormancılık Heyeti içerisinde Orman Fakültesinden Prof.Dr.Osman Mujeninoviç, Sarajevo Kantonu Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Orman Yüksek Mühendisi Kemal Starogorcic ve Orman Mühendisi Azer Jamakoviç yer aldı. Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Şube Müdürü Nihat Karakaya’nın eşlik ettiği heyete, Bursa Bölge Müdürü Yalçın Akın tarafından ormancılık çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Her iki ülkenin ormancılık çalışmaları ve yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrasında Bosna Hersek Ormancılık Heyeti, Bölge Müdürlüğümüzde bulunan Ormancılık Eğitim ve Tanıtım Merkezini, Biyolojik Mücadele Laboratuvarını ve Yangın Yönetim Merkezini gezerek inceleme yapıldı.

Heyet, Fatih Sultan Mehmet tarafından Bosnanın fethedilmesinin anısına 30 tane yaptırılan ve Bosnadaki Osmanlı Mimarisi Simge Anıtsal Eserlerinden “Sebil” benzeri olarak Bursa’da inşa edilen Sarayova Kardeşlik Çeşmesini, Anıt Ağaç İnkaya Çınarını ve Bursa’nın tarihi mekanlarını ziyaret ederek Bursa’dan ayrıldı.


Bursa'dan TEKNOFEST'e rekor katılım Bursa'dan TEKNOFEST'e rekor katılım
Bursa İnegöl'ün trafiğine MODEF ayarı Bursa İnegöl'ün trafiğine MODEF ayarı
“Hep birlikte Sakarya için birçok projeyi hayata geçireceğiz” “Hep birlikte Sakarya için birçok projeyi hayata geçireceğiz”
Akçakoca'da uçurtma şenliği   Akçakoca'da uçurtma şenliği  
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı