Bursa BUSKİ’ye ‘iş sağlığı güvenliği’nde önemli ziyaret


Gündem 15.06.2021 11:30:00 0
Bursa BUSKİ’ye ‘iş sağlığı güvenliği’nde önemli ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nden (İSGÜM), BUSKİ’ye ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, iş sağlığı ve güvenliği konularında BUSKİ çalışmaları ve olası işbirlikleri konuşuldu.

BURSA (İGFA) - TSE’den ilk TS EN ISO 45001, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini alan BUSKİ, sürekli iyileştirme ve geliştirme hedefleri doğrultusunda çalışmalarındaki standartlarını yükseltecek projelere imza atmaya devam ediyor.

Personelinin İSG konusundaki farkındalığını artıracak eğitimler yanında, BUSKİ olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile yakın işbirliğine de büyük önem veriliyor. Bakanlığın, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (İSGÜM) Başkanı Sakine Ovacıllı teknik bir heyetle birlikte BUSKİ’nin bu alandaki çalışmalarını görmek ve bu alanda olası işbirliklerini değerlendirmek üzere ziyaret gerçekleştirdi.

1960’lı yılların sonunda Dünya Bankası projesi kapsamında kurulmuş olan Ankara merkezli, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Adana ve Kayseri illerinde de Laboratuvar Müdürlükleri bulunan İSGÜM’ün Başkanı Ovacıllı tarafından gerçekleştirilen ziyarette, İş Sağlığı ve Güvenliğinin Kurumlar ve Çalışanlar başta olmak üzere tüm toplum açısından önemine dikkat çekildi. Ziyarette, karşılıklı işbirliği kapsamında yapılabilecek proje ve çalışmalarda ayrıca değerlendirildi.

Çalışanların sağlıkları ve mutluluklarının kendileri için ‘olmazsa olmaz’ önemde olduğunu vurgulayan BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda İSG İşveren Vekili İsmail Gerim, “Hayattaki her olumlu gelişmenin temelinde, ‘önce insan’ felsefesi yatmaktadır. Toplumun temel taşı aile kurumundan binlerce insanın çalıştığı devasa işyerlerine kadar sosyal yapıların devamlılıkları, insana verilen değer ile mümkündür. Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere Genel Müdürümüz ve tüm yönetim kadrosuyla birlikte BUSKİ olarak, ‘önce insan’ diyoruz. İşyerindeki verimliliğin ve huzurun, çalışan mutluluğundan geçtiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, iş sağlığı ve güvenliğinin bütün gereklerini harfiyen yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret