Bursa Büyükşehir’le adım adım üniversiteye


Gündem 23.05.2021 10:00:00 0
Bursa Büyükşehir’le adım adım üniversiteye

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz hazırlık kursları, ücretsiz test kitapları, sınavı kazananlara tercih desteği gibi üniversite adaylarına sağladığı desteklere bir yenisini daha ekliyor. Üniversite adayları 10 yayınevinden 800’den fazla test kitabı ve 300 binden fazla soruya online eğitim uygulamasıyla ücretsiz ulaşabilecek.

BURSA (İGFA) - Üniversiteye hazırlık yolunda tüm imkanları gençlere sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2 merkezde yüz yüze ve ayrıca dijital platformda da uzaktan olmak üzere binin üzerinde öğrenciyi üniversiteye hazırlıyor. Pandemi nedeniyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlerde, sınava yaklaşırken tempo iyice arttı. BUSMEK marifetiyle düzenlenen kurslara ek olarak sınav yaklaşırken, Büyükşehir Belediyesi yeni bir hizmeti daha devreye alıyor. BUSMEK’in web sitesi ve Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü uygulaması üzerinden verilecek online eğitimde üniversite adayları 10 yayınevinden 800’den fazla test kitabı ve 300 binden fazla soruya ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Gençlerimizin yanındayız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile birlikte Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi bünyesinde yer alan BUSMEK Kurs Merkezi’ni ziyaret edip, sınava hazırlanan gençlerle sohbet etti. Pandemi sürecine rağmen üniversiteye hazırlanan gençlerin yanında olduklarını, Hürriyet Kurs Merkezi ile Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksindeki merkezde yüz yüze hazırlık eğitimlerinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Biz bugünden itibaren Bursadaki tüm üniversite sınavına girecek öğrencilerimiz için online hazırlık platformunu ücretsiz olarak hayata geçiriyoruz. Bu platforma BUSMEK web sitesi üzerinden veya Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü uygulaması üzerinden ulaşabilecekler. 10 civarında yayınevi 800’den farklı mecra ve 300 binden fazla soruya kavuşma imkanına sahip olacaklar. Bunun yanında sınavdan 13 gün önce de büyük bir deneme sınavımız var. Ben bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise üniversiteye hazırlanan tüm gençlere başarılarak diledi. Sınava BUSMEK Kurs Merkezinde hazırlanan üniversite adaylarından Şahin Şahintaş, Ferhat Işık ve Sümeyra Çelebi de pandemi sürecine rağmen, üniversite yolunda kendilerine her zaman destek olan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı