Bursa Büyükşehir salya temizliğine Mudanya kıyılarından başladı


Gündem 22.05.2021 21:30:00 0
Bursa Büyükşehir salya temizliğine Mudanya kıyılarından başladı

Bursa sahillerinde Mart ayının ikinci haftasından sonra su yüzüne çıkan ancak katı halde olmadığı için deniz temizleme araçları ile toplanamayan müsilaj, katılaşma ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenmeye başladı.

BURSA (İGFA) - Marmara Denizi’nin İstanbul kıyılarında Mart ayının ikinci haftasında görülmeye başlayan, Yalova, İzmit Körfezi, Çanakkale ve Balıkesir kıyılarının ardından Bursa’nın Gemlik ve Mudanya kıyılarını da açık kahverengine boyayan balıkçıların deniz salyası dediği, alg/plankton patlaması (müsilaj) ile mücadele başladı. Mudanya ilçesi BUDO iskelesi önünden başlatılan çalışma ile sahili kaplayan deniz salyaları yüzeyden temizlendi. BUSKİ vidanjörleri ile temizleme araçlarından çekilen salyalar, katı atık tesislerinde bertaraf ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan 115 kilometre uzunluğundaki kıyı bandında düzenli olarak deniz ve kıyı temizliği yaptıklarını hatırlatan Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürü Yükseler Göktaş, temizleme çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Balıkçıların deniz salyası olarak nitelediği müsilajın su yüzüne çıkmasının mevsimsel biyolojik bir olay olduğunu hatırlatan Göktaş, çalışmaları kısa sürede tamamlayıp, yüzme sezonunun açılmasıyla birlikte halkımızı temiz bir deniz ve sahillerle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı