Bursa Büyükşehirden gri açıklama: "Yargı sürecini takip ediyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediyesi üzerinden 2019 yılında gri hizmet pasaportu alınarak, insan kaçakçılığı yapıldığı yönündeki iddialara Büyükşehir’den yanıt geldi. Açıklamada, konunun yargıya taşındığı ve hukuki sürecin de titizlikle takip edildiği vurgulandı.


Gündem 26.04.2021 19:30:00 0
Bursa Büyükşehirden gri açıklama:

BURSA (İGFA) - Bursa’da çeşitli spor kulüplerinin yurtdışındaki müsabakalara katılımının sağlanması amacıyla 2019 yılında Büyükşehir Belediyesi üzerinden çıkarılan gri hizmet pasaportlarının da insan kaçakçılığında kullanıldığı iddialarına Büyükşehir Belediyesinden yanıt geldi. 

Konunun yargıya taşındığının vurgulandığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 06 Ocak 2020 tarihinde 143 şahıs hakkında iddianame düzenlenerek, dava açıldığı hatırlatıldı. Söz konusu olayla ilgili yargılama sürecinin halen devam ettiği belirtilirken, açıklamada, "Belediyemizce amatör spor kulüplerinin, kültür derneklerinin vb sivil toplum örgütlerinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında katıldığı sportif yarışmalara, kültürel organizasyonlara mevzuat çerçevesinde destek verilmektedir. Bu kapsamda yapılan bazı geziler hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2019 tarihinde başlatılan soruşturmada bu gezilere katılan 143 şahıs hakkında iddianame düzenlenerek dava açılmıştır. Yargılama süreci halen devam etmekle birlikte geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili idari soruşturma da başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yazılı açıklamada ayrıca iddianame içeriğinde doğrudan Bursa Büyükşehir Belediyesine yönelik herhangi bir suç isnadının bulunmadığının altı çizilirken, "Yargılananlar arasında belediye ve iştiraklerinden yalnızca 2 personel bulunmakta olup, olay tüm boyutlarıyla yargı ve kolluk birimlerimiz ile işbirliği ve eşgüdüm içerisinde takip edilmektedir. Ceza kovuşturması ve idari soruşturma sonucunda bahse konu olaylarda kastı, kusuru veya ihmali olanlar hakkında gerekli işlemler titizlikle yapılacaktır" denildi.


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK