Bursa’da dağ ilçelerinin atıkları kontrol altında


Gündem 31.05.2021 16:30:00 0
Bursa’da dağ ilçelerinin atıkları kontrol altında

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli ilçesine kazandırılan ‘Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

BURSA (İGFA) - Bursa genelindeki 29 vahşi çöp depolama alanından 25’ini kapatarak ilçelerdeki önemli bir çevre sonunu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli ilçesinde evsel katı atık sorununun çözümü için başlattığı çalışmalarda artık sona geldi.

Evsel nitelikli katı atıkların sağlıklı bir şekilde düzenli depolama alanına taşınması amacıyla Orhaneli ilçesine yaptırılan ‘Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda inşaat tamamlanırken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından alanda asfaltlama çalışmalarına başlandı. Son rötuşların da tamamlanması ile birlikte tesislerin önümüzdeki haftalarda kullanılmaya başlaması planlanıyor.

Bir şehrin gelişmişliğinin önemli göstergelerinden bir tanesinin de atıkların sağlıklı bir şekilde bertarafı olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her gün yaklaşık 3 bin 500 ton evsel nitelikli katı atık oluştuğunu belirterek, "Kişi başına günlük yaklaşık 1 kilogram atık oluşturduğumuz şehrimizde, ilçe belediyeleri tarafından toplanan atıklar düzenli depolama alanlarında bertaraf ediliyor. Batı bölgesindeki ilçelerimizin evsel atıklarının düzenli sahalara getirilmesi için Büyükşehir Belediyemiz tarafından Mustafakemalpaşa ilçesine 2016 yılında Batı Bölgesi Katı Atık Aktarma İstasyonu yapılmıştı. Dağ ilçelerimiz için planlanan Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonunu da kısa süre içinde hizmete açmış olacağız. Böylelikle dağ ilçelerindeki vahşi çöp depolama sahaları da rehabilite edilecek ve bu sorun tamamen ortadan kalkmış olacak. Keles ilçemizdeki aktarma istasyonun da tamamlanmasıyla ile dağ ilçelerimizin tamamında atık sorunu tarih olacak" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu