Bursa’da Geçmişin İzleri İznik’te belgeselleştiriliyor


Gündem 14.07.2021 15:30:00 0
Bursa’da Geçmişin İzleri İznik’te belgeselleştiriliyor

Bursa İznik’te unutulmuş kültürler “Geçmişin İzleri” projesi kapsamında belgeselleştiriliyor.

BURSA (İGFA) - İznik ilçesindeki proje kapsamında kırsal mahallelerin kuruluş hikayesi, göç hikayeleri, çocukluk ve gençlik yaşantıları, geçim kaynakları, giyim kültürü, düğün kültürü ve günümüz ile ilgili bir çok hikaye en yaşlılar tarafından izleyicilere aktarılıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “Bizler kültürlerimiz ile bu günlere geldik. Kültür, bir millete ait maddi ve manevi değerlerin tümüdür. İznik ilçemiz gerek kırsal mahalleleri ve gerek merkez mahalleleri ile adeta bir kültürler harmanıdır. Tarihimizde farklı coğrafyalardan çeşitli sebeplerle göç etmiş büyüklerimiz kültürlerini de buralarda yaşatmıştır. Bugün bu kültürleri tekrar hatırlamak, hafızamızda tutmak ve gençlerimize aktarmak amacıyla “Geçmişin İzleri” çalışmamızı hayata geçirdik. Bu kapsamda kırsal mahallelerimizin kuruluş hikâyesi, göç hikayeleri, çocukluk ve gençlik yaşantıları, geçim kaynakları, giyim kültürü, düğün kültürü ve günümüz ile ilgili bir çok hikaye bizzat o bölgede yaşayan en yaşlılar tarafından izleyicilere aktarılacak. Böylelikle bu kayıtlar ileriki yıllarda tarihimize de ışık tutmuş olacak. Çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Tüm kurgu, senaryo, montaj ve çekimler İznik Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler birimi tarafından hazırlanırken ilk çalışma Aydınlar Mahallesi’nde yapılarak yayınlandı. Kısa film konseptinde hazırlanan söyleşiler vatandaşlar ve ilgili kişiler tarafından büyük beğeni toplarken, İznik Belediyesi’nin sosyal medya hesapları ve youtube kanalında izleyiciyle buluşuyor.


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor