Bursa’da hayvanseverlere sertifika


Gündem 12.07.2021 14:00:00 0
Bursa’da hayvanseverlere sertifika

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev ve süs hayvanları satışı yapan işletmeciler, çalışanlar ve hayvan severleri bilinçlendirmek amacıyla verdiği eğitimlerden 195 kişi yararlandı. 40 kişi ev ve süs hayvanları satış sertifikası, 142 kişi ise yerel hayvan koruma görevlisi sertifikası almaya hak kazandı.

BURSA (İGFA) - Pandemi süreci boyunca gönüllülerin desteği ve uzman ekiplerle birlikte sokak hayvanlarına yem dağıtımı yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ev ve süs hayvanları satışı yapanlar ile yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen hayvan severlere yönelik düzenli olarak eğitimler de veriyor.

Pandemi nedeniyle 2020 yılında verilemeyen eğitimler, bu yıl Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 6-21 Nisan tarihleri arasında internet üzerinden verildi. Eğitime katılanlar sertifikalarını, Bursa Hayvanat Bahçesi Eğitim Salonu’nda düzenlenen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker ve Mustafakemalpaşa Belediyesi eski Başkanı Sadi Kurtulan’ın elinden aldı.

Duyarlılık göstererek eğitimlere katılanları tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayvan haklarının korunmasının ve uygulanmasının gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, “Verilen eğitime 195 kişi katılım gösterdi. 40 kişi ev ve süs hayvanları satış sertifikası ve 142 kişi ise yerel hayvan koruma görevlisi sertifikası ve almaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazanlara aynı zamanda yerel hayvan koruma görevli kartlarını da vereceğiz” dedi.


İstanbullulara hava uyarısı! İstanbullulara hava uyarısı!
Manisa'nın hedefi galibiyet Manisa'nın hedefi galibiyet
Manisa'da kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçerken ne yapmalı? Manisa'da kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçerken ne yapmalı?
Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti
“Manisa’nın tüm değerlerine sahip çıkacağız” “Manisa’nın tüm değerlerine sahip çıkacağız”