Bursa’da mevsimlik tarım işçileri aşılanıyor


Gündem 28.05.2021 09:30:00 0
Bursa’da mevsimlik tarım işçileri aşılanıyor

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, geçen hafta sel felaketi yaşayan Karacabey ilçesinde bulunan mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadır kenti ziyaret ederek, mobil aşılama ekipleri ile birlikte aşı çalışmalarına katıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa’da mera arazilerinde oluşturulan çadır kentlerde yaşamını sürdüren başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere kırsalda yaşayan vatandaşların sağlık kontrolleri ve aşılama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Son olarak yaşanan sel felaketi ardından Karacabey’de bulunan mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadır kenti ziyaret eden Dr. Fevzi Yavuzyılmaz kırsalda yapılan aşılama çalışmalarını yerinde inceledi. Dr. Yavuzyılmaz ayrıca Karacabey Bakırköy’de yaşayan aşıdan korktuğu için COVID-19 aşısı olmak istemeyen yaşlı teyzeyi ziyaret edip aşı olmasını sağladı. İkna edilerek aşısı yapılan 74 yaşındaki Fikriye Erdem, mobil aşı ekipleri ile birlikte İl Sağlık Müdürünün evine yaptığı ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha sonra çadır kentlerde yaşamını sürdüren mevsimlik tarım işçileri ziyaret eden Dr. Yavuzyılmaz, her türlü sağlık problemleri mobil sağlık ekiplerimiz tarafından sağlandığını belirterek, aşı sırası gelen tarım işçilerinin aşılarını bulundukları çadır kentte yaptıklarını kaydetti.


Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor