Bursa’da öğrenciler 18 yeni markaya hayat verdi


Gündem 28.06.2021 18:30:00 0
Bursa’da öğrenciler 18 yeni markaya hayat verdi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı’nın Bitirme Projesi dersi kapsamında öğrenciler kendi markalarını oluşturdu. Yapılan değerlendirme sonucunda ilk 3’e girmeye hak kazanan projelerin İngiltere’de pazara sürülebilmesi için görüşmeler başladı.

BURSA (İGFA) -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafından desteklenen projeler kapsamında, hazır giyimden gıdaya, aksesuardan, bebek giyimine kadar çok geniş bir yelpazede hayata geçirilen 18 yeni marka, ulusal ve uluslararası pazardapiyasaya sunulmaya hazırlanıyor.

Öğr. Gör. Dr. Erhan Mutlugün tarafından yürütülen“Bitirme Projesi” dersi kapsamında iki yıllık eğitimlerinde edindikleri bilgi, pratik ve deneyimlerden yararlanarakönemli projeleri hayata geçiren öğrenciler, gerçekleştirdikleri projelerde “Marka Üretme ve Yönetme” sürecini deneyimleyerek,geliştirdikleri markalar aracılığı ile sektöre bir adım önde başlayacak.

EN İYİ 3 PROJE İNGİLTERE YOLCUSU

Akademisyenler ve sektörde görev yapan uzmanlar tarafından oluşturulan jüri heyeti, projeleridört gün boyunca inceledi ve öğrencilerin çalışmalarını puanladı. Yarışma sonucunda “BİGİRİFT Zamansız Sokak Modası”isimli proje birinciliği alırken, “VALİN Dekoratif Rehabilitasyon Mumu” ve “UMAY Kadın Spor Giyim” isimli projeler ikinciliği paylaştı. “FOVİPS” Meyve Cipsleri markası da üçüncülüğe layık görüldü.Proje kapsamında değerlendirmeye alınarak ilk üçe giremeye hak kazanan markalar, yapılan görüşme ve gerçekleştirilen bağlantılar sayesinde yatırımcılar tarafından İngiltere’de pazara sunulacak.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı