Bursa’da üç kent konseyi müsilaj sorununa tek ses oldu


Gündem 5.06.2021 21:00:00 0
Bursa’da üç kent konseyi müsilaj sorununa tek ses oldu

Bursada Marmara Denizine kıyısı olan üç kent konseyi "Deniz kirliliği ve müsilaj sorunu" için Mudanyada bir araya geldi. Açıklamaya, sivil paydaşlarla birlikte her yaş grubundan da vatandaşlar destek verdi.

BURSA (İGFA) - Bursada Marmaraya kıyısı olan ilçelerin kent konseylerinin 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Mudanya Mütareke Meydanında düzenlediği basın açıklamasına, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile paydaş sivil toplum kuruluşları da katıldı. Mudanya Kent Konseyi Cumhur Aksanın ev sahipliğindeki açıklamada, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Marmara Denizinin geldiği noktadan tüm bireylerin sorumlu olduğunu belirterek, Marmara Denizinin yok olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, "Her sabah balıkçı teknelerinin sesi ile uyandığımız, işe giderken selam verdiğimiz ve akşam güneşini uğurladığımız Marmara Denizi ölüyor, görüyor musunuz" diye seslenirken, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Cumhur Aksan, bu konuda küresel iklim krizi ile mücadelenin en temel hedef olduğunu kaydetti. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ise, tarım alanlarında kontrolsüzce kimyasal gübre ve zirai ilaçlarının kullanılıp, sanayi alanlarının suları kirletmeye devam etmesiyle yakın zamanda Marmara Denizi diyebileceğimiz bir deniz kalmayacağını kaydetti.

Etkinliğe katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, bu sorunla ilgili Marmaraya kıyısı olan belediyelerin hükümet işbirliğiyle atılacak adımlarla üzerini düşeni yapmaları konusundaki çağrısını yineledi. Açıklama sonrası katılımcılar, ellerindeki "Denizler ölüyor, "Doğa ve Yaşam için mücadeleye", "Marmara Denizinin çığlığını duyuyoruz", "Marmara foseptik çukuru olmaktan kurtarılmalıdır" yazılı pankartlarla sessizce dağıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı