Bursa Gemlik’te klasik müzik esintileri


Gündem 14.06.2021 08:00:00 0
Bursa Gemlik’te klasik müzik esintileri

Gemlik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan amfi tiyatroda ilk program gerçekleşti. Gemlik’in yeni sahnesinin ilk konuğu Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası oldu.

BURSA (İGFA) - Pandemi süreci nedeniyle sinema, tiyatro ve konser gibi tüm sosyal faaliyetler bir süreliğine kısıtlanmıştı. Gemlik Belediyesi, normalleşme sürecinde önemli bir etkinliğe imza attı. Manastır sahilinde yapımı tamamlanan yaklaşık iki bin kişilik amfi tiyatroda senfoni orkestrası konseri düzenlendi. Açık havada gerçekleşen konser, akşam saatlerinde izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek gerçekleştirilen konsere beş yüzü aşkın izleyici katılırken sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen canlı yayını ise binlerce kişi izledi.

Daha önce Müzik Etkinlikleri kapsamında ilçemizde ilk kez konser veren Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, bir kez daha Gemlikliler ile buluştu. Programda Albinoni, Stamitz, Bach, Mozart ve Pachelbel’in eserleri seslendirildi.

Konser sonrası Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan adına orkestra şefi Dağhan Doğu’ya çiçek takdim eden Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Dimili, pandemi nedeniyle orkestranın sınırlı kapasite ile geldiğini belirterek “çok daha güzel günlerde orkestramızın tamamıyla, barışın ve huzurun kenti, zeytinin ve yerli otomobilin başkenti Gemlik’te ağırlamak istiyoruz” dedi.

Başkan Dimili şöyle konuştu: “Amfi tiyatromuzun açılışını müziğin en sofistike hali olan klasik müzikle gerçekleştirmek bizlere ayrıca onur verdi. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu olduk, teşekkür ederiz.”

Amfi tiyatroda konser, tiyatro ve diğer kültür etkinlikler önümüzdeki haftalarda da devam edecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı