Gündem

Gündem Haberleri

Bursa Karacabey’de karpuz hasadı


Gündem 12.07.2021 15:00:00 0
Bursa Karacabey’de karpuz hasadı

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karacabey ilçesinde karpuz hasadı yaptı.

BURSA (İGFA) -Bursada Karacabey Taşlık Mahallesinde gerçekleşen hasat etkinliğine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra Karacabey Kaymakamı Tahsin KURTBEYOĞLU, AKP Bursa Milletvekili Osman MESTEN, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabeyimiz tarım ve hayvancılığın başkenti olarak nitelendirilen bir ilçe. Tarımda önemli değerlere sahip. Üretim olarak karpuzumuz rekor kırıyor. Katkıları olan kurumlara ve üreticilerimize teşekkür ediyorum”dedi.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, "Karacabey Türkiye’nin ve Bursa’nın önemli merkezlerinden biri. Bizde İl Müdürlüğü olarak burada her türlü desteği vererek hem ürünlerin tanıtılmasını hem de verimin artması için çalışmalar yapmaktayız. Karacabey karpuzu Ceyhan karpuzundan sonra piyasaya çıktığı için iyi fiyata piyasada alıcı bulabilmekte.Türkiye’deki toplam karpuz üretimi 3,5 milyon ton olup, 120 bin tonu Karacabey’de yetiştiriliyor. Burada çok kaliteli bir üretim yapılıyor. Karacabey bu anlamda Bursa için çok önemli bir değer. Bu vesileyle programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, hasadın bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.


Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!